Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 15 Pro Bakın Nerede Göründü

Xiaomi'nin daha aylar sonra duyuracağı amiral gemisi telefonu Xiaomi 15 Pro şu sıralar gündemdem düşmüyor.

Xiaomi son raporlara bakılırsa Xiaomi 15 ve 15 Pro modellerini ekim ayı içerisinde resmi olarak duyuracak. Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 4 işlemci birimini yine ekim ayında tanıtacak ve bu işlemci sadece birkaç gün sonra görücüye çıkacak olan Xiaomi 15 serisine güç verecek.

Xiaomi’nin bir sonraki Pro modelinin son günlerde gündemden düşmediğinden söz ettik. Telefon yakın dönemde IMEI veritabanını ziyaret etti. Kamera özellileri sızdırıldı ve bazı iddialara göre öncülüğünden daha pahalı olacak. Bir başka raporda ise Pro versiyonun sadece Çin pazarına özgü olacağı bildirildi.

15 Pro son olarak Android 15 tabanlı HyperOS güncellemesinde tespit edildi. Telefon burada “Haotian” kod adıyla görünüyor. Haotian, Çin mitolojisinde kullanılan bir ifadedir. Çince’de Haotian, Gökyüzünün Yüce İmparatoru (浩天) anlamına gelen Hao Tian Shangdi’yi ifade eder. Bu tanrı, Taoizm’de ve diğer çeşitli eski Çin mitolojilerinde baş tanrıdır ve tüm gökyüzü olaylarını ve göklerdeki göksel düzeni denetleyen yüce gökyüzü tanrısını temsil eder.

Xiaomi 15 Pro

Xiaomi 15 Pro Daha Büyük Kameralara Sahip Olacak

Öte yandan mobil dünyasının bir numaralı sızıntı kaynağı Digital Chat Station, Pro modelin kamera sistemi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Xiaomi‘nin mevcut amiral gemisi olan Xiaomi 14 Pro’da LED flaş kamera adasının içinde yer alıyor, ancak bu durum 15 pro’da değişecek ve LED flaş kamera adası dışına çıkarılacak. Bu gelişme 15 Pro’da daha büyük kamera sensörlerinin yer alacağını işaret ediyor.

Xiaomi 15 Pro‘nun ilk prototipine göre telefoto, Xiaomi 14 Ultra ve diğer Ultra amiral gemileri gibi periskop teknolojisini benimseyebilir. 15 Pro‘nun ayrıca boyut olarak Xiaomi 14 Pro’ya benzer 2K mikro kavisli bir ekrana sahip olacağı gelen bilgiler arasında.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
1
+1
3
+1
1
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu