Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 13 Ters Şarj Tarafında Yeni Bir Dönem Başlatabilir

iPhone 13 ters şarj özelliğine sahip olabilir. Güvenilir kaynakların iPhone 13 serisi hakkında paylaştığı son bilgileri aktarıyoruz.

Yeni bir rapor, Apple‘ın iPhone 13 serisindeki kablosuz şarj bobinini önceki nesilden biraz daha büyük yapacağını ortaya koyuyor. Bu değişikliğin iPhone 13 modellerine ters şarj özelliğini getirmek için olduğu iddia edildi.

MacRumors sitesinde yer alan habere göre Cupertino merkezli dev, bu yılki iPhone serisinin arkasına daha büyük boyutta bir kablosuz şarj bobini yerleştirmeyi planlıyor. Bu da haliyle kablosuz şarjın daha fazla yüzeyde etkili olacağı anlamına geliyor. Daha önceki iddialar iki ay sonra tanıtılacak iPhone 13 serisinin daha güçlü MagSafe mıknatıslarına sahip olacağını zaten onaylamıştı.

Serinin önceki modellerine göre daha büyük boyutta bir kablosuz şarj bobini yeni nesil iPhone’larda ters şarj özelliğinin olabileceği ihtimalini güçlü kılıyor. Ters şarj özelliği Androd tarafında birçok üst segment telefonda yer alan bir özellik. iPhone 13 serisine geldiği takdirde kullanıcılar AirPods kablosuz kulaklarını ya da Apple Watch akıllı saatlerini iPhone’ların sırtına koyarak şarj edebilecek.

Yakın zamanda yayınlanan bir başka raporda Apple’ın ters şarj özelliğini 2022 model iPad Pro’lara getirmek istediği iddia edildi. Ters şarj özelliği akıllı telefonlarda piller daha küçük olduğu için kullanıma elverişli olmayabilir, fakat iPad Pro gibi devasa pillere sahip ürünler için daha uygun bir özellik görünüyor. Yine de iPhone13 serisinde yer alacak ters şarj özelliği acil durumlar için ya da giyilebilir cihazların şarj edilmesinde epey iş görecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu