Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSMobiroller

Huawei Mate 50 Pro, Yüksek Kateliteli Görüntülerde Poz Veriyor

Huawei Mate 50 Pro en net görüntüleriyle karşımız açıktı. Mate 50 Pro, XMAGE kamera ile birlikte 7 kata kadar optik yakınlaştırma gerçekleştirecek. 

Huawei Mate 50 Pro cephesinde sular ısınmaya başladı. Huawei’in 12 Eylül tarihinden duyurması beklenen amiral gemisi telefonun bugüne kadarki en net görüntüleri Çinli kaynaklarca ortaya çıkarıldı. Mate 50 Pro beklendiği gibi yuvarlak biri kamera modülü üzerine oturtulan dört arka kameraya sahip olacak. Telefonun önden ise nasıl bir görünüme sahip olacağı hala gizemini koruyor. Bazı raporlar Huawei’in bu telefonla birlikte çentiğe geri dönebileceğini ima ediyor. Biz ise buna pek ihtimal vermiyor. Şimdi gelelim Mate 50 Pro’ya ilişkin yaşanan son gelişmeleri aktarmaya.

Huawei Mate 50 Pro, 7X Optik Yakınlaştırma Gerçekleştirecek

Mate 50 Pro ile birlikte yalnızca HarmonyOS 3.0 işletim sistemi değil, aynı zamanda XMAGE‘nin tescilli fotoğraf markasıyla da piyasaya sürülecek. Mate 50 Pro’nun odak noktası kamerası olacak. Arka bölümdeki yuvarlak modül üzerinde Huawei’in yeni kurumsal markası olan XMAGE logosu yer alıyor. Bu marka, Huawei’nin tüm eski ve yeni teknolojilerini mobil fotoğrafçılık alanında birleştirecek. XMAGE, Extreme ve Image olmak üzere iki kelimenin birleşimi olup,  üç başlığa odaklanacak: Fotoğrafçılık deneyimi, kültür ve yenilik. Yani yeni kamera teknolojisinde bir dizi sensör ve lensten daha fazlası olacak.

Gelelim kameranın teknik detaylarına. Yayınlanan görsellerde kamera bloğunun üzerindeki yazılara bakılırsa telefon 13 ila 90 mm odak uzaklığına sahip lenslere sahip olacak. Bu da Mate 50 Pro’nun 7x optik yakınlaştırma yapabileceği anlamına geliyor. Mobil dünyasındaki ilk kez bir telefon bu seviyede yakınlaştırma gerçekleştirecek. Bunu yapacak periskop kamerada tabii ki optik stabilizasyon da olacak.

Mate 50 Pro’da ayrıca Snapdragon 8 Gen 1 4G ve Kirin 9000s işlemciler, 8 GB RAM ve 128-256 GB daha depolama, stereo hoparlör ve ekran altı parmak izi tarayıcısı olacak. Mate 50 Pro ayrıca HarmonyOS 3.0’ı çalıştıran ilk telefon olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu