AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple AR Kaskını Yönetime Gösterdi! Yakında Geliyor!

Apple’ın uzun zamandır beklenen karma gerçeklik kaskı için geri sayım başladı. Apple AR işine çok yakında giriş yapabilir.

Apple’ın sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik işine girmesi an meselesi. Geçtiğimiz günlerde Apple çalışanlarının Apple AR kask üzerinde çalıştığını ve bu sürecin çok sancılı geçtiğini sizlere aktarmıştık. Bugün ise kaynaklar Apple’ın sanal gerçeklik karma kasının ilk kez yönetim kuruluna gösterildiğini iddia ediyor.

AR kaskın aslında WWDC 2022 etkinliğinde tanıtılması bekleniyordu. Ancak aşırı ısınma sorunlarından dolayı Cupertino merkezli firma bu tanıtımı erteledi. RealityOS adı verilen bir işletim sistemi ile gelmesi beklenen bu kask yine de WWDC 22 etkinliğinde gösterilecektir. En azından işletim sistemi hakkında bilgiler verilebilir.

Apple’ın asıl şovunu Eylül ayındaki iPhone 14 etkinliğinde yapması bekleniyor. Eylül ayında iPhone 14’ün yanında Apple’ın yeni sanal gerçeklik kaskını göstermesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu kaskın çıkış tarihi beklendiği gibi erken olmayacak. İlk parti cihazların 2023 yılının ortalarında teslim edileceği söyleniyor.

2016 yılından AirPods modelini tanıtan Apple yaklaşık 6 yılır ürün gamına “yeni” bir ürün eklemiyor desek yalan olmaz. AirTag’ler de yeni bir ürün olarak görünebilir ancak AirTag’in sektörde devrim yaratmadığı su götürmez bir gerçek. Bu yüzden Apple’ın 6 yıl sonra en büyük yepyeni ürününü tanıtması bekleniyor.

Apple AR
Apple AR

AR kaskında jest takibi, mikro-OLED ekran ve bakış izleme sisteminin yer alması bekleniyor. Ayrıca bu cihaz öyle kolay erişilebilir olmayacak. Söylentilere göre kaskın fiyatı 2.000 doları aşacak. Türkiye pazarında 40.000 TL civarında satılmasını beklediğimiz kask bakalım sektöre yön verebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu