AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 11 gece modunda böyle fotoğraf çekiyor! Yersen!

Apple, iPhone 11 ile gece modunda çekilen fotoğraflar ile reklam filmi yayınladı. Bu fotoğraflar iPhone 11’le çekilmiş. Tabii yersen.

DxOMark‘tan fotoğraf konusunda 109 puan alarak Xiaomi Mi 9‘un bile gerisinde yer alan iPhone 11 için Apple tam gaz pazarlama taktiklerine devam ediyor. Cupertinolu teknoloji devi şimdi de yeni gözdesi ile gece modunda çekildiğini iddia ettiği fotoğraflardan oluşan reklam filmini yayınladı.

Apple iPhone 11 için yanıltıcı reklam mı yayınladı?

YouTube üzerinden yayınlanan bu videoda iPhone 11‘in gece modunda çok iyi fotoğraflar çektiği açıkça görünüyor. Ancak videonun sorunda karınca duası gibi yer alan ifade işin rengini değiştiriyor.

Apple, hazırlamış olduğu reklamda yer alan fotoğrafların, harici donanım ve yazılım kullanılarak çekildiğini belirtiyor. Bildiğiniz gibi mobil kameralara apart yardımı ile harici lensler takılabiliyor. Apple da henüz kanıtlanmasa da bu fotoğrafları harici lensler ile çekmiş olabilir.

Apple‘ın neden böyle bir yola başvurduğu ise henüz bilinmiyor. Aslında bunu tahmin etmek çok zor değil. Gece modu Apple için yeni bir teknoloji. Android cephesinde bu konuda şahaneler yaratan ve iPhone 11‘in neredeyse yarı fiyatına sahip olan onlarca telefon bulunuyor.

Türkiye’de 7.299 TL‘ye satılan Apple‘ın öve öve bitiremediği iPhone 11‘in yerine satın alabileceğiniz bir ton ürün bulunuyor. Eğer telefonda kameraya önem veriyorsanız Android cephesindeki bombaları değerlendirmenizde fayda var. Geçtiğimiz günlerde iPhone 11 Pro Max ve 1/4 fiyatına satılan OPPO Reno 2Z kamera karşılaştırması yapmıştık. Bu videoyu da aşağıdan izleyebilir ve ne demek istediğimizi daha net anlayabilirsiniz…

Özellikle Huawei ve Xiaomi gibi isimler 4.000 – 5.000 TL bandında iPhone‘un sunamadığı kamera özelliklerini sunabiliyor. Tabii ki yine de tercih sizin. Ama şunu unutmayın, Apple’ın sitesinde ve reklamlarında yer alan iPhone ile çekilmiş fotoğraflara bakıp, ben de böyle çekerim diye bir kanıya sakın kapılmayın. Sizce iPhone‘lar paralarını hak ediyor mu? Yoksa iOS işletim sistemine mi para ödeniyor?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu