Güncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknolojiWindowsYazılım

Windows 10 için Beklenen Güncelleme Çıktı!

Microsoft, Windows 10 için uzun zamandır beklenen hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri içeren KB5003690 güncellemesini yayınladı.

Microsoft şu sıralar Windows 11 için yoğunlaşmış olsa da Windows 10 sürümünde yaşanan sorunları çözmek için elinden geleni ardına koymuyor. Geçtiğimiz güncellemelerde sorun yaşayan yazılım devi bugün yayınladığı KB5003690 güncellemesi ile sistemde yaşanan tüm sorunları çözdüğü gibi oyun performansında da iyileştirmeler yapıyor.

Windows 10 KB5003690 güncellemesi tüm sorunları çözüyor

Bu güncelleştirme, özellikle KB5000842 güncelleştirmesini yükledikten sonra belirgin şekilde yavaşlayan bilgisayarlar için önemli olan oyunlarda Windows 10’un performansını önemli ölçüde artırıyor. Ayrıca Microsoft, Haberler ve İlgi Alanları widget’ında yakın zamanda kabul ettiği bulanık bir metin sorununu da bu güncelleme ile düzeltiyor.

PIN girerken Windows Hello ile oturum açmayı imkansız kılan bir sorun da düzeltilen hatalar arasında yer alıyor. KB5003690 güncellemesi cihazı uyku modundan başlattıktan veya uyandırdıktan sonra parmak izi girişini engelleyen bir hatayı da gideriyor.

Belirli ses cihazlarıyla 5.1 Dolby Digital oynatılırken belirli uygulamalarda parazite neden olabilen sorun da düzeltilen hatalar arasında bulunuyor. Microsoft’un aktardığına göre sistemde yaşanan diğer irili ufaklı sorunlar da yine bu güncelleme ile tarih oluyor.

KB5003690

Güncellemeyi Başlangıç düğmesini seçin ev ardından Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update seçeneğinden yükleyebilirsiniz. Eğer son zamanlarda Windows’unuzun yavaş çalıştığından şikayetçiyseniz ve sorunlar yaşıyorsanız bu güncellemeyi mutlaka yüklemenizi tavsiye ediyoruz.

Son olarak Microsoft’un 24 Haziran’da Windows 11’i tanıtacağını ve bu sürümü yıl sonunda yayınlayacağını belirtelim. Muhtemelen yeni sürüm çıktıktan sonra bile Windows 10’u güncellemeler ile 4-5 yıl daha desteklemeye devam edecekler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu