Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Pro Kamerası Güncelleme ile Seviye Atlıyor

Apple’ın yeni canavarı iPhone 13 Pro için Apple kamera güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme kameraya yeni özellik ekliyor.

Cupertinolu teknoloji devi geçtiğimiz haftalarda iPhone 13 Pro serisi ile kamera konusuna yeni bir anlam kazandırmıştı. Sinematik modu ve makro çekim özellikleri ile rakiplerine taş çıkaran bu modelde maalesef ki iOS 15’ten dolayı bir kısıtlama vardı. Apple, şimdi de geliştiriciler için iOS 15.1 beta 3’ü bazı yeni eklemeler ve düzeltmeler ile piyasaya sürdü. Bu güncelleme ile gelen en dikkat çeken kamera özelliği ise yerel ProRes desteği ve otomatik makro modunu devre dışı bırakmak için yeni bir geçiş oluyor.

iPhone 13 Pro yeni güncelleme ile aynasız fotoğraf makinelerine taş çıkarıyor

iPhone 13 Pro’yu ilk inceleyenlerin ve sahiplerinin çoğu, bir kişi bir nesneye yaklaştığında telefonun kamera uygulamasında otomatik olarak makro moduna geçtiğini belirtti. Sorun, makro moduna geçerken, kullanıcıların makro modundan manuel olarak çıkmalarının bir yolu olmamasıdır. Sorun hem video modunda hem de fotoğraf modunda devam ediyor.

Apple, geliştirici beta sürümünde zaten görünen bir düzeltme yayınlayacağını söyledi. Kullanıcılar Ayarlar uygulamasına gidip Kamera’yı seçerse, etkinleştirildiğinde geniş açıdan ultra geniş açıya geçen bir Otomatik Makro anahtarı göreceklerdir.

Bu anahtarı devre dışı bırakmak, duruma göre 13 Pro veya 13 Pro Max’te makro moduna manuel olarak girip çıkmanıza olanak tanıyor. Yakında herkesin beğenisine sunulacak olan bu güncellemeden sonra Apple’ın daha başka yenilikler eklemesi ve kamerayı rakipsiz hale getirmesi bekleniyor.

iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max

Apple’ın yeni canavarını inceleyen herkes telefonun gerçekten kamera konusunda fark yarattığına hem fikir durumda. Evet fiyatı biraz yüksek ancak cebinizde aynasız bir fotoğraf makinesi taşımaktansa bu telefonu taşımak daha mantıklı görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu