Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Ekran altı parmak izi okuyucusuna sahip ilk telefon tanıtılıyor

Ekran altı parmak izi okuyucusuna sahip ilk telefon için artık geri sayıma geçildi. Dünyanın önde gelen üreticilerine parmak izi tarayıcısı tedarik eden Synaptics firması, 2016 yılında duyurduğu optik parmak izi sensörünün güncellenmiş bir versiyonunu duyurdu. Bu sensör yerleştirildiği ekranın altında okumaları rahatlıkla yapabiliyor. Şirket ayrıca ekran altında parmak izi okuyucusuna sahip ilk telefonun 9-12 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek CES 2018 etkinliğinde tanıtılacağını bildirdi.

Clear ID FS9500 model numarasına sahip olan parmak izi sensörü en fazla 1.5 mm kalınlığa kadar etkili olabiliyor. Dolayısıyla sensör yalnızca OLED tabanlı ekranlarda kullanılabiliyor. Sensör etkinleştirildiğinde yer tespiti için panelin aydınlatma sistemini kullanıyor. Ardından, kullanıcının parmağı tarafından yansıtılan ışık, sensörün kendisi tarafından işlenmek üzere OLED ekranın altındaki sensöre geri gönderiliyor.

Synaptics yeni nesil parmak izi tarayıcısının ekran altına konumlandırılmasına rağmen Galaxy S8 modellerde kullanılan parmak izi tarayıcısıyla aynı güvenlik korumalarına sahip olduğunu belirtiyor. Üstelik kir ve neme karşı da dayanıklı. Bakalım hangi dünya devi üretici ilk olarak tepe modelinde ekran altı parmak izi okuyucusuna yer verecek.

 

Samsung Galaxy S9 tasarımı şekilleniyor! İşte yeni görüntüler

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu