Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Dev Kameralar ile Gelecek!

Apple’ın merakla beklenen iPhone 14 serisi hakkında yeni sızıntılar ortaya çıktı. Kamera tarafında Apple bu sefer sevindirecek.

Cupertinolu dev, Eylül ayında karşımızda dört farklı model ile çıkacağı iPhone 14 serisini tanıtacak. Ana, Max, Pro ve Pro Max olmak üzere yine farklı klasmanlarda kendini gösterecek olan bu seri hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Görünüşe göre Apple bu sefer kamera tarafında rakipleri gibi dev bir adım atacak.

Bugün tüm iPhone 14 serisinin ana kamera tasarımının fotoğrafları sızdırıldı. Bu sızıntıların Digital Chat Station tarafından gelmesi ise dikkat çekiyor. Bilmeyenleriniz için DCS’nin söylediği neredeyse her şeyin doğru çıktığını belirtelim. Hatırlayacağınız üzere daha önce Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 14 Pro akıllı telefonlarının 48 megapiksel ana kamera kullanacağını söylemişti.

Bugün sızdırılan fotoğraflar, lensler arasında neredeyse hiç boşluk olmadığını gösteriyor. Yani kamera modülleri önceki nesilden önemli ölçüde daha büyük olacak. Pro serisinin ana kamera sensörünün optik şeklinin 1/1.3 inç’e yükseltilmesi, piksellerin ise 1.22 mikron boyutunda olması bekleniyor.

iPhone 14
iPhone 14

Ancak yapılacak olan bu köklü kamera değişiklikleri fiyatı artıracak. 14 Pro’nun, 13 Pro’dan 100 dolar daha fazla yani 1.100 dolardan başlayacağı söyleniyor. Diğer modellerde de bu fiyat farkının yaşanması bekleniyor. Enflasyon ve krizlerden dolayı Apple maalesef ki 2022’nin sonundan itibaren fiyatlarını ciddi ölçüde artıracak. Bu artış Türkiye pazarına çok ama çok olumsuz yansıyacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu