Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerOPPOTeknolojiVivoXiaomi

Huawei, Vivo, Xiaomi ve OPPO kendi marketlerini kuruyor! Google tedirgin

Google’a bağımlılığını sonlandırmak isteyen Huawei, Xiaomi Vivo ve Oppo, kendi uygulama mağazası üzerinde çalışmaya başladı!

Bildiğiniz üzere çoğu marka uygulama ve işletim sistemi konusunda Google’a muhtaç. Bu durum, büyük şirketleri, özellikle de Çin merkezli olanları oldukça rahatsız ediyor diyebiliriz. Sonuçta geçtiğimiz yıllar da Huawei’nin yaşadıkları göz önüne alınınca, en azından Çin’in dev markları iş birliği yapmak mecburiyetindeler. Hatta ilk olarak Huawei’nin atıldığı “Android’e bağımlılığı kaldırma” politikasına takiben geliştirilen Harmany OS‘un, Xiaomi, Vivo ve OPPO gibi markaların da kullanımına açılacağına yönelik iddialar da beklentiyi doruklara çıkarmıştı. Şimdi de sıra da Huawei, Xiaomi, Vivo ve OPPO’nun Uygulama Mağazası oluşturma girişimi var…

İddialara göre Xiaomi, Vivo, Oppo ve Huawei, önümüzde ki günler de Google’ın Play Store ile birlikte sağladığı uygulama mağazası otoritesini yerle bir etmeyi amaçlayan yeni bir uygulama mağazası ile karşımıza çıkacak. Bu yılın Mart ayında hazır olacağı söylenen yeni uygulama mağazası başta Hindistan, Endonezya ve Rusya dahil toplam dokuz bölgede kullanılabilecek ve bu bölgelerin sayısı zamanla arttırılacak. Mağaza aynı zamanda oyun, müzik, film ve diğer uygulamarın geliştiricilerini, uygulamalarını rahat bir şekilde Global dünyaya ulaştırmayı vaad ederek de kendine çekmeyi hedefliyor. Tabi ki bunlardan önce hepinizin aklında şu soru var;

Yeni Uygulama Mağazası Başarılı Olacak Mı?

Bu soruyu sormak için elbette şu an çok çok erken. Öyle ki henüz iddia aşamasında olan bu uygulama mağazası hakkında, dört şirketten hiç birinin sorulara yanıt bile vermemesi oldukça düşündürücü bir husus. Bunun yanı sıra Google’ın, Play Store’dan 2019’un son çeyreğinde 8.8 Milyar dolar gelir elde etmesi, bu işin Çin’liler için oldukça zorlu bir süreç olacağını da gösteriyor. Hep olumsuzluklardan bahsediyorsunuz, yok mu bu işin oluru? diyenlerinizi duyar gibiyiz… Elbette bu şirketlerin çok önemli ve can alıcı bir avantajları var. Kullanıcıları!

IDC’nin verilerine göre bu dört şirket, küresel akıllı telefonların %40.1’ini oluşturmakta. Bu da Huawei, Xiaomi, OPPO ve Vivo’nun, uygulama desteğinin de kesintisiz bir şekilde devam ederse başarılı olabileceklerini gösteren dikkat çekici bir veri. Bakalım bu uygulama mağazası ile Xiaomi Hindistan’da ki, Vivo ve OPPO Güneydoğu Asya’da ki ve Huawei Avrupa’da ki kullanıcılarını memnun edebilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu