AppleGüncel Teknoloji HaberleriMacBookMobirollerTeknoloji

14 inç MacBook Pro için Geri Sayım Başladı

Apple’ın yeni MacBook’lar üzerinde çalıştığı söyleniyor. 14 inç MacBook Pro çok yakında tanıtılabilir. Peki, özellikleri nasıl olacak?

Apple dizüstü bilgisayar sektörünü domine etmek için çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Cupertinolu teknoloji devi Apple M1 yonga setine sahip modelleri ile arkasına aldığı rüzgarı Apple M2 ile devam ettirmişti. Şimdi ise 16 inç ve 14 inç MacBook Pro modellerinin geleceği ortaya çıktı.

Apple’a yakınlığı ile bilinen ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, 2023’ün başlarında 14 inç ve 16 inç 3nm MacBook Pro’ları piyasaya sürecek. Analist Kuo’ya göre bu yıl 3nm işlemli işlemciler beklememeliyiz. Bunun yerine Apple mühendisleri 5nm çözümleri kullanacak. Üretimleri bu yılın dördüncü çeyreğinde başlayacak. Ancak satışa sunulmaları 2023 yılını bulacak.

Aynı zamanda, içeridekiler daha önce Apple’ın 3 nanometre işlem teknolojisi kullanılarak üretilen M2 Pro ve M2 Max işlemciler üzerine kurulacak MacBook Pro ve MacBook Air’i piyasaya sürmeyi planladığını söyledi.

Apple’ın ARM mimarili yonga setine sahip MacBook’ları 1-2 yıl içerisinde Windows PC pazarını eline geçirecek gibi görünüyor. Fiyat noktasına Türkiye’de bile rekabetçi bir konuma gelen Apple, bu fiyatları koruyabilirse bu gerçekleşir. Ancak iPhone 14 ailesi ile Apple’ın fiyatları artırması bekleniyor. Bu zamlar şimdilik iPhone’lar için geçerli olacak gibi görünüyor. Aksi gerçekleşir ve Mac fiyatları da artarsa rekabet konusunda beklenen performans yakalanamayabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu