Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Ekran Altı Kamera Sorununu Böyle Çözecek

Samsung ekran altı kamera sorununu çözmek için kolları sıvadı. Güney Koreli firma, 2021’in sonunda karşımıza çentiksiz telefon ile çıkacak.

Yenilikçi teknolojiler artık Amerika ve Güney Kore’den çıkmıyor. Çinli teknoloji devi ZTE, Axon 20 5G modeli ile ekran altı kamera teknolojisine geçtiğimiz yıl geçiş yapmıştı. Şimdi ise Samsung bu teknoloji üzerinde çalışmalarına başladı. Ancak şu sıralar Samsung ekran altı kamera sorunu ile boğuşuyor.

Aktarılan bilgilere göre ekran altındaki kameranın kalitesi Samsung’un beklediği seviyede değil. Bu yüzden Güney Koreli firma yapay zeka (AI) ile kalite sorunlarını çözmeye çalışacak. Samsung’un yeni teknolojisini 18-28 Ocak 2021 tarihleri ​​arasında düzenlenen 2021 Elektronik Görüntüleme Konferansında Görüntü Sensörleri’nde tanıtması bekleniyor. Ancak bu teknoloji 2021’in başında tanıtılacak ve 2021’in sonlarına doğru anca Galaxy modelerinde göreceğiz.

Samsung Ekran Altı Kamera

Samsung’un sön dönemde Galaxy S serisi ve Note serisi arasında büyük fark sunmadığı ortada. Muhtemelen Galaxy Note 21 ile bu durum değişecek ve bu modelde ekran altı kameraya yer verilecek.

Güney Koreli firmanın yapay zeka konusunda nasıl bir yol izleyeceği ise henüz bilinmiyor. Görüntü işleme konusunda Exynos 2100’den beslenecek olan bu kamera, muhtemelen netlik ve yansıma konusunda iyileştirmeler yapacak. Çünkü ekran altı kamera teknolojinde üst yüzeyde kaplama bir cam olduğu için illa ki performans sorunu yaşanacak. Bu sorunun üstesinden gelmek için bakalım firmalardan daha nasıl değişik yöntemler göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu