Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Lens Sorunu Yaşıyor! Apple Kara Kara Düşünüyor!

Apple’da işler yolunda gitmiyor. Son gelen bilgilere göre iPhone 14 lens sorunu yaşıyor. Tedarikçilerde sıkıntı başladı. İşte detaylar.

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone 14 serisi hakkında kötü haberler gelmeye başladı. Tedarik zincirinde yaşanan krizler ve sıkıntılar Apple’a pahalıya patlayacak gibi görünüyor. Apple’a yakınlığı ile bilinen ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın bazı iPhone 14’ün paneli ve RAM tedarikçilerinin kalite sorunları yaşadığını belirtmişti. Kuo’ya göre bu sorunlar aşılabilecek düzeydi. Ancak Kuo, şimdi bir Apple tedarikçisinin daha (Genius) sorun yaşadığını açıkladı. Bu soruna göre iPhone 14 lens kalitesi beklenen seviyede değil.

Ming-Chi Kuo, Genius’un iPhone 14 arka lenslerinden birinin kaplama çatlağı kalitesi sorunlarından muzdarip olduğunu belirtti. Bunun da Apple’ın Tayvanlı şirket tedarik boşluğunu doldurma yeteneğine sahip olduğu için iPhone 14 sevkiyat gecikmelerini önlemek için yaklaşık 10 milyon lens siparişini Largan’a aktarmasıyla sonuçlandığını söylüyor. Analist, Genius’un kaplama çatlağı sorununu iki ay içinde çözebileceğini ve bu olmazsa Largan’ın Apple’dan lensler için daha fazla sipariş alacağını iddia ediyor.

Apple’ın, iPhone 14, 14 Max, 14 Pro ve 14 Pro Max olmak üzere dört modelden oluştuğu söylenen iPhone 14 serisini Eylül ayında tanıtması bekleniyor. Bu yıl serinin Mini versiyonu olmayacak. Apple, seri üretimi etkileyen herhangi bir tedarik sorunuyla karşılaşmazsa, iPhone 14 serisi planlandığı gibi satışa sunulacak.

iPhone 14 Lens

Fiyat açısından Apple’ın bu yıl 100 dolar zam da yapması bekleniyor. Ayrıca Pro modelde ana modelden farklı olarak, Apple A16 yonga seti, 120 Hz ekran, 6 GB LPDDR5 RAM, 48 Megapiksel ana kamera ve hap şeklinde çentik de yer alacak. Ana modeller daha düşük donanım ile gelecek. Anlayacağını Cupertinolu firma bu yıl ana ile Pro modeller arasındaki farkı iyice açacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu