Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei akıllı telefon satışları bakın hangi ülkede rekor kırdı

Huawei akıllı telefon satışları global çapta düşüşte olsa da, Çinli şirket bir ülkede satışları 2,5 kat artırmayı başardı.

Amerikan hükümetinin yaptırımları süre dursun, Huawei Rusya’da lider üretici konumuna yükseldi. Ülkede yayınlanan bir rapora göre Çinli şirket geride bıraktığımız üç aylık çeyrek dilimde 2.6 milyon akıllı telefon satmayı başardı. Aynı dönemde Samsung 2.1 milyon, Apple ise 600 bin adet iPhone sattı.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei akıllı telefon satışları Rusya’da rekor kırdı

Geçen yıl aynı döneme göre satışları 2,5 kat artıran Huawei, Samsung ve Apple’ı geride bırakarak Rusya’da ilk kez bir numara olmayı başardı. Rapora göre Samsung akıllı telefon satışları %11 arttı, iPhone satışları ise yarı yarıya düştü.

Raporda ayrıca Huawei’nin Rusya’daki popülaritesinin artmasının temel nedeninin, “Tüketicilerin Huawei akıllı telefonları güvenilir, yenilikçi ve uygun fiyatlı bulmasına” bağlanıyor.

Rusya- Çin ittifakı göz önüne alındığında son dönemde Amerikan hükümetinin yaptırımları ve karşı açıklamaları sonrası Rusya’daki Huawei telefon satışlarının daha da artacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu