Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Lite Yeniden Heyecana Neden Oldu

Xiaomi 12 Lite bu defa ciddi ciddi geliyor. Xiaomi 12 serisi telefon IMEI veritabanında kendisini gösterdi. Detaylara bakalım…

Xiaomi 12 Lite geçmişe gittiğimizde eylül, ekim ayından bu yana sızıntılara konu olmakta. Hatta telefonun aralık ayında Xiaomi 12 serisiyle birlikte tanıtılması bekleniyordu. Gelinen noktada Xiaomi 12 Lite’ın henüz tanıtılmadığını görüyoruz, fakat tanıtımının yapılacağına dair somut bir gelişme yaşandı.

Telefon, 2203129G model numarasıyla IMEI veritanında ortaya çıktı. Bu sızıntı telefonun özellikleri hakkında ne yazık ki bir bilgi içermiyor. Fakat tanıtılacağı ihtimalini bir hayli artırmış durumda.

Daha önceki sızıntılarda biraz söz etmek gerekirse, Xiaomi 12 Lite’ın 6.55 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüğünde 120Hz OLED ekrana sahip olacağı iddia edildi. Ekran altında bir parmak izi tarayıcısına sahip olması beklenen telefona Snapdragon 778G işlemcisi güç verebilir.

Xiaomi 12 Lite’ın 64 megapiksel üçlü arka kamera ile geleceği konuşuluyor. Fakat ana kamerada OIS desteği olmayacak. Diğer iki kamera muhtemelen ultra geniş açılı ve makro lenslerden oluşacak. Kutudan Android 12 tabanlı MIUI 13 sürümüyle çıkacak olan telefonun nisan ayı içerisinde resmileşmesi bekkleniyor.

Seride şu an için her ne kadar Xiaomi 12X olsa da, Lite modelin daha uygun fiyatlı olacağı kesin. Daha önceki modellere gösterilen ilgi göz önüne alındığında Xiaomi’nin amiral gemisi serisinde Lite modelden kolay kolay vazgeçeceğini sanmıyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu