Elektrikli ArabaTeknoloji

130.000 TL Fiyatıyla En Ucuz Elektrikli Otomobil Satışa Sunuldu

Faw Group bünyesinde bulunan elektrikli araç üreticisi Bestune, 3.991 dolarlık fiyatıyla en ucuz elektrikli otomobil modelini tanıttı.

Elektrikli araçların giderek arttığı ortamda firmalar düşük maliyetli araçlar çıkartmak için elinden geleni yapıyor. Tesla başta olmak üzere BYD ve diğer üreticilerin ucuz elektrikli otomobil için kıyasıya yarışıyorlar. Çin’de PAW Group bünyesinde bulunan elektrikli araç üreticisi Bestune, en ucuz elektrikli otomobil olan Pony modelini tanıttı. 3 metre uzunluk, 122 km menzil ve 27 beygir güce sahip olan mikro otomobil Pony, 3.991 dolar fiyat etiketine sahip.

Bestune Pony

Bestune Pony, En Ucuz Elektrikli Otomobil Oldu

Araç Rept Battery firmasının ürettiği 9,4 kWh kapasiteli LFP batarya ile geliyor. Aracın 122 km menzilin dışında 13,9 kWh bataryaya sahip 170 km gidebilen uzun menzili de bulunuyor. Aracın sadece AC şarj desteği bulunuyor. Bu araç küçük olmasına rağmen dört adet koltuk barındırıyor.

685 ağırlığındaki Pony, Çin’de uygun fiyatlı mikro otomobil yarışında markayı üst sıralara taşıyacak gibi duruyor. Şu an elektrikli otomobil fiyatlarını etkileyen en önemli unsur batarya fiyatları. Önümüzdeki dönemde batarya fiyatlarının düşmesiyle birlikte elektrikli otomobillerin fiyatında bir gerileme bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
2
+1
2
+1
3
+1
3
+1
1
+1
1
+1
1
Başa dön tuşu