Akıllı TelefonApp StoreApple

WhatsApp ve Threads App Store’dan Kaldırıldı

Meta'nın ili popüler uygulaması WhatsApp ve Threads, Çin'de App Store'dan kaldırıldı. Peki bu kararın arkasındaki gerekçe ne?

Apple birkaç saat önce Meta’ya ait WhatsApp messenger’ı ve Threads uygulamalarını Çin’deki AppStore’dan kaldırdığını duyurdu. Elbette Apple bunu kendi özgür iradesiyle değil, Çin hükümeti ulusal güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek bunu Meta’dan istedi.

Çin Siber Uzay İdaresi, ulusal güvenlik kaygılarına dayanarak bu uygulamaların Çin mağazasından kaldırılmasını istedi. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin kanunlarına, aynı fikirde olmasak bile uymak zorundayız.

Reuters tarafından bildirildiği üzere, Çin teknoloji endüstrisindeki bazı uzmanlar, durumun geçen Ağustos ayında kabul edilen ve Çin’de mevcut tüm uygulamaların bir devlet siciline kaydedilmesini gerektiren yeni bir yasa ile ilgili. Ancak Çin AppStore’daki diğer Meta uygulamaları henüz kaldırılmadı.

WhatsApp ve Threads Uygulamalarının Kaldırılması TikTok’a Misilleme mi?

Hatırlayalım, bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri’nde TikTok’un tamamen engellenmesi gerektiği yeniden konuşulmuştu ve hatta Temsilciler Meclisi bunun için gerekli yasa tasarısını da kabul etmişti. Çin’in bu hamlesinin, Amerika’da TikTok’un kaldırılması için düzenlenen yasa tasarısına bir misilleme olduğu düşünülebilinir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
Başa dön tuşu