Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuDonanımGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiYazılım

Holografik Ekranlı Akıllı Telefonlar Ne Zaman Tanıtılacak?

Telefonların tarihçesine baktığımızda tasarımın zamanın gerekliliklerine göre revize olduğunu görüyoruz. Devasa telefonlar telsiz haline, zamanla cep telefonuna ve en sonunda akıllı telefonlara dönüştü. Peki uzunca bir süredir benzer tasarımların kullanıldığı akıllı telefonlar yeni evrimlerini ne zaman gerçekleştirecek. Katlanabilir akıllı telefonlar ve hatta holografik ekranlı telefonlar yakında karşımıza çıkacak mı?

Ekran teknolojileri gelişimini sürdürüyor

Cep telefonları ilk ekranlara sahip olduğunda monochrome yapıdaydı. Küçük ve kısıtlı ekranlar zamanla büyüdü ve renklendi. Zamanla birlikte ekran teknolojilerinin gelişimi akıllı telefonlara da yansıdı. HD, FHD, QuadHD derken 4K ekranlar akıllı telefonlarda yer almaya başladı. Sonrasında ise bu ekranlar kıvrımlı yapıları ile fonksiyonellik noktasında yeni özelliklere sahip oldu. Ve bu günlerde katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar gündemden düşmüyor. Bunun yanı sıra holografik ekranlı akıllı telefonlar da merakla bekleniyor.

Holografik ekrana sahip akıllı telefon denildiğinde aklımıza doğal olarak RED Hydrogen One geliyor. Ha tanıtıldı ha tanıtılacak derken oldukça uzun bir zaman geçti ve sona yaklaşıldı. Takdir edersiniz ki bir ilk olacak bu cihazın geliştirme süreci her açıdan bir çok soruna gebe. Ekran teknolojisini cihaza entegre etmek, yazılım optimizasyonunu sağlamak ve diğer sorunlar. Öyle görünüyor ki sorunları aşıldı ve büyük bekleyiş yakında sona erecek.

Sonbahar aylarında tanıtılması beklenen RED Hydrogen One güncel amiral gemisi modellerde de gördüğümüz Snapdragon 835 işlemciyle gelecek. 6GB RAM’in yanı sıra 4.510 mAh batarya cihazda yerini alacak. Android 8.1 Oreo ile gelmesi beklenen cihaz ekranı ile fark yaratacak. 5.7 inç büyüklüğündeki QuadHD ekran holografik yapısı ile piyasaya giriş yapacak.

Her güzel şeyin olduğu gibi RED Hydrogen One’ın da yüksek bir bedeli olacak. Standart sürümü 1200$’a satılacak olan cihazın titanyum gövdeye sahip versiyonu 1600$ satış fiyatı ile karşımıza çıkacak. Ülkemizde resmi olarak satılacak mı henüz bilmiyoruz ama bu fiyat bile güncel kur üzerinden değerlendirildiğinde 6000TL – 8000TL gibi rakamları görmek mümkün.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu