Akıllı TelefonAppleiOSiPhoneMobiroller

Eski iPhone’lar Yalan Olacak!

Eski iPhone’lar için kötü haber geldi. Yakında Apple hizmetleri belli başlı eski modellerde kullanılmaz hale gelecek.

Apple uzmanlarına göre, belirli iPhone cihazları için planlanmış bir güncelleme, güncelleme yapılmazsa kullanıcıların telefonlarına erişimlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilir. Bu güncelleme, iOS 11.2.6 veya daha önceki bir sürümü kullanan ve anahtar yazılımı kullanamayan iPhone’lara odaklanıyor gibi görünüyor. Alınan yeni karar iPhone 5 ve daha eski cihazlar da dahil olmak üzere birçok cihazı etkileyecek.

iPhone kullanıcıları, en son iOS sürümüne güncellemeleri önerilir. Bunun nedeni, iOS’un eski bir sürümünün temel işlevleri kaybetmesi ve bu nedenle Haritalar, Siri, App Store ve daha fazlası gibi önemli uygulamaların kullanılamamasıdır. Kullanıcılar, Ayarlar uygulaması aracılığıyla telefonlarını güncelleyebilirler.

iPhone 7 kullanıcıları, yeni güvenlik özelliklerinden ve yükseltmelerden yararlanmak için iOS 15’e güncelleyebilirler. Ancak, iPhone 7’nin iOS 16’yı desteklemediği unutulmamalıdır. Apple, eski yazılım sürümlerinin bazı hizmetlerle uyumlu olmayabileceğini doğrulayan bir güncelleme yayınladı ve kullanıcıları güncellemeleri konusunda tavsiye ediyor.

Eğer eski bir iPhone sahibiyseniz artık iPhone’unuzu yenilemenin vakti geldi diyebiliriz. Ancak ülkemizdeki koşullardan dolayı maalesef ki iPhone alabilmek için 20.000 TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. O fiyata da iPhone 11 veya zorlarsanız iPhone 12 alabiliyorsunuz. Bakalım bu hizmetlerin eski iPhone’lardan çekilmesinden sonra kullanıcılar Android’e yönelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu