Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerNVIDIATeknoloji

NVIDIA, DLAA Teknolojisi Üzerinde Yoğun Çalışmalara Başladı

Geliştirdiği teknolojilerle sık sık karşımıza çıkan NVIDIA, bu sefer oyunlarda keskinliği artıracak DLAA teknolojisini sundu. İşte detaylar.

NVIDIA’nın grafik kartlarına yaptığı en son geliştirmelerden biri, oyunun kare hızı yaklaşık olarak iki kattan fazla artıran Derin Öğrenme Süper Örnekleme(DLSS) teknolojisi olmuştur. Şimdi NVIDIA, bu kez 7 yıllık bir oyunda görüntü kalitesini düzeltmek için DLSS’yi geliştirip bu teknolojiyi yeni ismiyle piyasaya sürecek.

Bu sisteme Derin Öğrenme Kenar Yumuşatma (DLAA) deniliyor ve şirket şimdi 2014’te piyasaya sürülen ancak bugün hâlâ oynanmakta olan Elder Scrolls Online’da bu teknolojiyi test ediyor.

Yeni NVIDIA DLAA Teknolojisi Ne İşe Yarayacak?

NVIDIA paylaştığı DLAA raporunda şunları aktardı: “Birçok oyuncu daha yüksek kare hızları istiyor. Ancak bazı oyuncular görüntü kalitesinin de artmasını istiyor. NVIDIA DLAA, daha yüksek görüntü kalitesi tercih eden kişiler için yapay zeka tabanlı bir kenar yumuşatma modudur.”

Geliştiriciler yıllardır daha gerçekçi bir görüntü kalitesi için kenarları yumuşatmak için MLAA, MSAA, FXAA, TAA ve SMAA gibi mevcut kenar yumuşatma tekniklerini kullanıyor. Bununla birlikte, NVIDIA’nın yeni teknolojisi kenar yumuşatmayı başka bir düzeye taşımayı vaat ediyor.

Elder Scrolls Online’nin yayıncısının direktörü DLAA konusunda çok memnun. Oyundaki en iyi kenar yumuşatma teknolojisi olduğunu söyledi.

NVIDIA, öte yandan “DLAA, mevcut teknolojileri kullanıyor ancak performansı artırmak yerine görüntü kalitesini en üst düzeye çıkarmak için doğal çözünürlüklü bir görüntü üzerinde çalışıyor.” dedi.

DLAA ile performanstan ödün vermeden yapay zekalı kenar yumuşatma sistemi ile çok daha iyi görüntü kaliteleri elde edeceğiz. Bu yeni teknoloji daha çok geliştirilecek ve birçok oyuna gelecektir. Yeni NVIDIA teknolojileri ve gelişmeleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu