Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Galaxy S24 Serisi Daha Premium Hissettirecek

Yeni bir rapora göre Samsung Galaxy S24 serisinde titanyum çerçevelere yer verilecek. Bu sayede telefonlar daha hafif ve dayanıklı olacak.

Samsung‘un amiral gemisi akıllı telefonlarında yıllardır paslanmaz çelik bir çerçevenin yer alacağına dair birçok haber yapıldı, ancak bu söylentiler asla gerçekleşmedi. Samsung’un amiral gemisi telefonlarındaki alüminyum çerçeve, telefonları elbette dayanıklı bir hale getiriyor. Fakat Apple’ın son yıllarda iPhone’lara dahil ettiği paslanmaz çelik, telefonları çok daha kaliteli ve sağlam hissettiriyor. Evet paslanmaz çelik telefonları bir miktar ağır hale getiriyor ve son gelişmelere bakılırsa Apple bu nedenle bir sonraki iPhone’larda titanyum malzemeye geçecek. Benzer bir hamle Samsung cephesinden de gelebilir. Yeni bir iddiaya göre Samsung Galaxy S24 serisinde titanyumdan oluşan çerçevelere geçiş yapılacak.

Apple’ın eylül ayında duyuracağı iPhone 15 modellerinde (Pro ve Pro Max) titanyum kullanacağı da söylentiler mevcut ve görünüşe bakılırsa Samsung bu sefer geride kalmak istemiyor. Ayrıca her iki marka mevcut akıllı saatlerinde titanyumu zaten kullanıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi paslanmaz çelik alüminyumdan daha güçlü, ancak daha ağır bir materyal. Bu da titanyumu mükemmel bir alternatif haline getiriyor. Titanyum ayrıca alüminyumdan daha ağırdır, ancak üstün güç-ağırlık oranı her şeyi dengelemelidir.

Ne yazık ki titanyum, alüminyumdan yaklaşık 10 kat daha pahalıdır, bu nedenle Samsung, fiyatları düşük tutmak için titanyum çerçeveyi sadece Galaxy S24 Ultra modelinde kullanabilir.

Samsung‘un Galaxy S24 serisini 2024’ün ilk çeyreğinde duyurması bekleniyor. Önümüzdeki daha uzun bir süre var ve bu süreçte telefon serisi hakkında birçok gelişme daha ortaya çıkacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu