Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei: 30 Bin TL’lik Huawei Mate Xs yüzünden zarar ediyoruz!

Mobil pazara bomba gibi düşen Huawei Mate Xs fiyatının tartışmaları devam ederken Yu Chengdong bir açıklama yaptı ve “zarar ediyoruz reisler” dedi!

Huawei bugün yaptığı bir basın etkinliği ile he yeni ürünlerini tanıttı hem de online olarak yöneticiler basının sorularını yanıtladı. Huawei 2019 yılında satış rekorlarını alt üst etti ve bunu Amerika ve Trump Hükumetine rağmen yaptı. Bununla birlikte Huawei’nin Ar-Ge yatırımlarının arttığı da dile getirildi. En ilginç açıklama ise yeni nesil katlanabilir telefon Huawei Mate Xs için yapıldı.

Bildiğiniz üzere Huawei‘nin şu anda iki adet katlanabilir akıllı telefonu var. Mate X ve Mate Xs modelleri ile bu pazarda kendine şans arayan ama bulamayacağına inandığımız Huawei’nin Tüketici İş CEO’su Yu Chengdong, bugün bir açıklama yaparak bu segment yüzünden zarar ettiklerini açıkladı ve şunları söyledi.

Huawei’nin üst segment katlanabilir akıllı telefonları bize bugün 60 milyon dolar ile 70 milyon dolar arasında zarar ettirmektedir. Telefonların ekran maliyetleri çok fazla ve 2407 dolara da satılsa Mat Xs istendiği satış karlılıklarını yakalayamamaktadır. Ekran fiyatları düşerse belki bu seriden kar elde etme olanağımız da olur.

Ülkemize 30 bin TL‘ye pardon 29.999 TL‘ye satışa sunulan telefondan Huawei‘nin zarar ettiğini en üst seviyedeki yöneticisi ile duyurması aslında bu serinin ne kadar yanlış bir hamle olduğunun da göstergesi diye düşünüyoruz.

Geçtiğimiz yıl yapılan son Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde ilk nesi Mate X‘in tanıtıldığı günde aynı şeyi söyledik; hala da ayını şeyi söylüyoruz. Bu tasarım tamamen yanlış bir tasarım…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu