Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiKirinMobirollerSamsungTeknoloji

Huawei Mate 40 serisinin hangi işlemciyi kullanacağı nihayet belli oldu!!!

Huawei’nin, önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği  Mate 40 serisinin hangi işlemciden güç alacağı nihayet belli oldu! İşte detaylar…

Çinli teknoloji devi Huawei, Mate 40 için artık gün saymaya başladı.  Son zamanlarda çıkan sızıntılara göre Çinli şirket yeni amiral gemilerinde, kendi ürettiği Kirin 1000 işlemcisine yer verecek.  Bahsedilen bu çip, 5 nanometre’lik  boyutu ile şu ana kadar dünyada kullanılan en küçük çip’li işlemci olarak piyasaya sürülecek. Ayrıca, Cortex A78 teknolojisini kullanan  Kirin 1000 işlemcisi, “Baltimore” olarak adlandırılacak.

Huawei’nin yeni Kirin işlemcisi, bu sonbaharda Mate 40 serisi ile birlikte piyasaya sürülecek. Çinli şirketin bu seride, Mate 40, Mate 40 Pro,  ve Mate 40 RS Porsche modellerine yer vermesi bekleniyor.  Buna ek olarak yukarıdaki Twet, Samsung’un da 5nm’lik bir işlemci üzerine çalıştığını ortaya koyuyor. Anlaşılan o ki, Koreli üretici de yakında 5nm’lik çipleriyle Huawei ile  rekabate girecek.

Bildiğiniz üzere ABD geçtiğimiz haftalarda, TSMC‘nin Huawei’ye mal satmasını yasakladı. Bu durum, Kirin 1000 işlemcisinin, gelişimini ve akıllı telefonlarda uygulanmasını da haliyle olumsuz etkiledi. Bakalım Çinli şirket böyle büyük bir engele karşı nasıl bir yol izleyecek?

Mate 40 Pro hakkında şimdiye kadar çok az bilgiye sahibiz. Ancak, geçtiğimiz haftalarda sırlarla gizlenen bu telefonun bazı renderleri ortaya çıktı. Bu renderler, Mate 40 serisinin oldukça müthiş bir tasarım ile geleceğini ortaya koyuyor. Aynı zamanda, bu cihazda tıpkı Samsung‘un Note serisindeki gibi bir kalem de bulunacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu