Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Satışı Rekor Seviyeye Çıktı!

Apple’ın yüzü iPhone 13 satışı ile gülmeye devam ediyor. Böyle giderse iPhone 6’nın rekorunu kıracak ilk model olarak tarihe geçecek.

Analiz firması Wedbush, iPhone 13 serisi için pazarda “mükemmel” bir talep olduğunu söyledi. Analist Daniel Ives, Apple’ın küresel tedarik zinciri eksikliklerinden biraz etkilenmesine rağmen, parça tedarikinde elde ettiği kazanımların öyle olmadığını söyledi. iPhone 13 satışı Apple’ın yüzünü bu yıl fazlasıyla güldürecek gibi görünüyor.

Ives, 2022 iPhone SE 5G’nin yaklaşık 30 milyon adet satmasını bekliyor. Analiste göre, teknoloji devi dünyanın en büyük telefon pazarında pazar payını artırıyor. iPhone 12 ve iPhone 13’ü son 12 ayda Çin’deki pazar payında yüzde 3 puanlık bir artış yaşandığına da dikkat çeken Ives, Apple’ın tüm dünyada rekor kıracağını düşünüyor.

Ayrıca Çin dışındaki ülkelerde insanlar iPhone 13 Pro ve Pro Max’e yöneliyor. Bu 2022’nin ilk çeyreği için Apple adına güzel bir işaret. Premium telefonları bile peynir ekmek gibi satılan Apple yeni bir rekora imza atacak gibi görünüyor.

Ives, Apple’ın bir ürün döngüsünün ortasında olduğunu söylüyor. Analiz, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın piyasaya sürüldüğü 2015’ten bu yana mevcut ürün döngüsünü Apple için en güçlü olarak adlandırmamızı sağlıyor. Analist, şirketin önümüzdeki 12-18 ay boyunca korkunç bir büyüme döngüsüne hazırlandığından emin.

Yeşil iPhone 13

Tasarımda büyük bir değişiklik yapmamasına rağmen Apple’ın peynir ekmek gibi telefon satması firmanın kendine has müşteriler oluşturduğunun en büyük kanıtı. Bazı analistler bu duruma Apple’ın kölesi adını veriyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu