Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobiroller

iPhone 14 Max, En Az İlgi Gören iPhone Modeli Olabilir

Endüstri kaynaklarından gelen haberlere göre iPhone 14 serisinden en az ilgi iPhone 14 Max modeline gösterilecek. Peki neden?

iPhone 14 serisinin heyecanla beklenen tanıtım etkinliği için tarih nihayet açıklandı. Apple’ın 7 Eylül’de gerçekleştireceği etkinlikte dört yeni iPhone modeliyle karşılaşacağız. Bunlar arasında en çok merak edilen model kimine göre iPhone 14 Max. Mini versiyonunun yerine geçecek bu model tam aksine daha büyük bir ekrana sahip olacak. 14 Pro Max modeline kıyasla daha düşük fiyattan satılacağı için ilgi odağı olması beklenen telefon iddiaya göre yeni iPhone’lar arasında en az ilgiyi görecek.

iPhone 14 Max Ne Kadar Satacak?

Ekran endüstrisi uzmanı Ross Young’ın yakın tarihli bir raporunda iPhone 14 Max’in çok da umut bağlanan bir model olmayacağının altı çiziliyor. Raporda ayrıca tüm iPhone modelleri için Apple’ın ne kadar ekran tedarik ettiğinin de açıklaması mevcut. Tedarik edilen tüm OLED paneller içerisinde iPhone 14 Max yüzde 19’luk bir orana sahip. Mini modellerle kıyaslandığında iyi bir satış hacmi, fakat diğer yeni iPhone’ların daha fazla satacağı beklentisi mevcut.

Apple’a göre kullanıcılar en fazla ilgiyi 14 Pro Max modeline gösterecek. Tedarik edilen ekranların yüzde 28’i bu model için. iPhone 14 ve iPhone 14 Pro için ise bu oran yüzde 26 seviyesinde.

Görüldüğü üzere iPhone 14 Pro serisi daha yüksek fiyattan satılacak olmasına rağmen daha fazla ilgi görecek. En azından Apple’ın beklentisi bu yönde. Pro modellerin daha fazla satacak olmasında çentiğin kaldırılıyor olması ve 48 megapiksel yeni kameranın büyük etkisi olacak. Yine bu modeller 120Hz tarama hızına sahip olacak ve Apple A16 Bionic işlemcisinden güç alacak. Diğer modellerde standart 60Hz ekranların kullanımı sürecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu