Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerNetflixTeknoloji

Netflix Rusya’dan Çekilmeye Başladı!

Rusya-Ukranya savaşında teknoloji ve medya devleri Ukranya’dan yana olmaya başladı. Apple’dan sonra Netflix de yaptırım uyguladı.

Rusya ile Ukranya arasındaki savaş tüm dünyada etkisini göstermeye devam ediyor. Dünya basınında haksız olarak gösterilen Rusya yaptırımların odağında kendini bir anda bulu verdi. Bugün Apple’ın Rusya pazarındaki iPhone dahil tüm ürünlerinin satışını durduğu açıklanmıştı. Şimdi ise bir hamle Netflix gibi dev medya kuruluşlarından geldi.

Kendi muhbirlerine atıfta bulunan Film Dağıtıcı Bülteni’ne göre, Netflix’in yayın hizmeti tüm Rus dizilerinin üretimini askıya alıyor. Aşağıda yer alan ve merakla beklenen Rus menşeli yapımların çekimleri durdurulmuş. Muhtemelen savaş bitene kadar da Netflix’ten bir hamle gelmeyecek.

  • Baş rolünde Svetlana Khodchenkova’nın yer aldığı drama dizisi: “Anna K”
  • Alexander Petrov’un yer aldığı diziler
  • Yura Borisov ile “Özel Bir Şey Yok” dizisi
  • Daria Zhuk’un suç gerilim filmi “Zato”

Netflix’in Rus yasalarının gereklerine aykırı olarak 20 Rus federal TV kanalını yayınlamayı reddettiği daha önce öğrenilmişti. Ayrıca Rusların yaptırımlar nedeniyle Spotify ve Netflix’in aylık ücretlerini ödeyemediğini de belirtelim. Disney, Sony Pictures ve WarnerMedia da Rusya’da film gösterimlerini askıya aldı.

Netflix

Rusya’ya karşı yapılan bu pasif yaptırımlar ülke ekonomisine zarar vermez. Putin bunların olacağını en başından beri biliyordu. 2022 yılında savaş açan ülkeye böyle basit yaptırımlar uygulamak tamamen şov gibi görünüyor. Avrupa Birliği ise henüz Ukranya için askeri bir birlik oluşturmadı bile. Sadece ülke ekonomisine zarar verecek hamleler yapıldı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu