Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Galaxy S8 satışları hakkında tersi yönde bir açıklama geldi

Bu yılın şu ana kadar en çok dikkat çeken akıllı telefonları Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modelleri oldu diyebiliriz. Sonsuz ekran deneyimine sahip tasarımları ve güçlü donanım özellikleriyle dikkat çeken telefonlar kısa süre içerisinde birçok ödülü Samsung’a getirmeyi başardı. Üstelik Samsung’dan gelen haberler her iki telefonun başarılı satışlar elde ettiği yönündeydi. Ta ki Güney Kore’de yayınlanan bir rapora kadar. Yayınlanan rapora göre Galaxy S8 satışları Galaxy S7’nin gerisinde kaldı.

Galaxy S8 satışları yavaşlıyor

Haberde yer alan bilgiye göre Galaxy S8 ve Galaxy S8+ iki ay sonunda 9.8 milyon adet satmayı başardı. Galaxy S7 serisi telefonlar ise aynı dönemde 12 milyonun üzerine çıkmayı başarmıştı. Oysa kısa süre önce yayınlanan bir raporda Samsung’un Galaxy S8 satışlarının Galaxy S7 satışlarını ikiye katladığı ifade edilmişti.

Yayınlanan raporda önemli bir ayrıntıya dikkat çekiliyor. İddiaya göre Samsung, Galaxy S8 satışlarının yavaşlaması nedeniyle bir süredir satış rakamlarına açıklık getirmiyor.

Galaxy S8 satışları
Galaxy S8 satışları

Gelelim satışların yavaşlamasına neden olan gerekçeye. Sitenin iddiasına göre Samsung’un Galaxy Note 8 üretimine ağırlık verip üretimi hızlandırması Galaxy S8 serisi telefonları ikinci plana attı. Üretim hattı azaltılan Galaxy S8 modellerde satışların yavaşlamasının bir diğer nedeni ise üst segment akıllı telefon pazarının doyuma ulaşması olarak gösterildi.

Konuya ilişkin bir Samsung yetkilisinden açıklama geldi. Yetkili, Galaxy S8 ve Galaxy S7 satış hacimlerinin aynı seviyede olduğunu belirtti. Yetkili ayrıca Galaxy S7 serisi telefonların aynı anda tüm dünyada satışa sunulduğunu, Galaxy S8 serisi telefonların ise ilk başlarda belli pazarlarda kullanıcıyla buluştuğunu sözlerine ekledi.

Xiaomi Mi 7 konsept videosu yayınlandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu