Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiSamsungTeknoloji

Çin yarı iletken mühendisleri için Kore’ye göz dikti

ABD ve Hindistan ambargosundaki Çin yarı iletken mühendisleri için gözünü Güney Kore’ye dikmiş gibi görünüyor. Mühendis arama çalışmaları başladı!

Çin’deki yarı iletken kullanan firmalar, yerel yarı iletken endüstrilerini ve tedarik zincirlerini güçlendirmek için Güney Koreli mühendisleri işe alıyor. Bu hamle büyük olasılıkla mevcut tedarikçileri tehdit eden son ABD yaptırımlarının sonucu olarak yapılmaya başlandı.

BusinessKorea raporuna göre Güney Koreli bir çalışan arama şirketinde, Çin yarı iletken aşındırma uzmanları arıyor. Şirket, bir yabancı şirketin aşındırma veya plazma alanında bölüm şefi olarak çalışmış yüksek lisans veya üst dereceye sahip mühendisleri işe alıyor.

Bilmeyenler için bu işlemler, yarı iletken devreler üzerine desen çizme işlemidir. Yarı iletken endüstrisinde, üretim süreçleri artık nanometre cinsinden ölçüldüğünden, bu süreç giderek daha karmaşık ve önemli hale geldi. Benzer şekilde başka bir işe alım sitesi, “Samsung Electronics ve SK Hynix’in eski mühendislerine ayrıcalıklı muamelede bulunacağız” şeklinde reklamlar yayınladı.

Bu reklamlar aynı zamanda yüksek maaşlar, iyi konutlar ve işçilerin çocukları için uluslararası okul garantisi ile olağanüstü çalışma koşulları vaat ediyor.

Sektör içerisinden bir kişi:
“Çinli şirketlerin, yarı iletken teknolojisini güvence altına almak istediklerini biliyorum. Bunun için Samsung Electronics’in Xian, Çin’deki NAND flaş tesisinin veya SK Hynix’in Wuxi’deki DRAM fabrikasının çalışanlarıyla iletişim kurmaya çalıştığını da anlıyorum. Çinli yarı iletken firmalardan gelen hareket, büyük olasılıkla Huawei’den gelen çok önemli yonga tedarikini zaten kısıtlayan ABD yaptırımlarının neden olduğu devam eden krizden kaynaklanıyor.” açıklamasını yaptı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu