Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerPixel

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro Güncelleme Desteği Sanılandan Daha Az

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro beklentilerin aksine üç yıl boyunca Android güncellemeleri alacak. Güvenlik odaklı güncellemeler ise 5 yıl sürecek.

Google, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro modellerinde kendi geliştirdiği Tensor adlı bir işlemci kullanıyor. Samsung üretimi olan bu işlemci ile birlikte Google’ın Pixel telefonlara olan güncelleme desteğinde de artış olacağı bildirildi. Hatta Pixel 6 serisi tanıtılmadan önce güncelleme desteğinin Android sürümleri dört yıl, güvenlik güncellemelerinin ise beş yıl süreceği belirtildi.

Pixel 6 serisi geçtiğimiz gün itibariyle birçok ülkede ön sipariş almaya başladı. Öte yandan Google, telefonları yayınladığı sitede yazılım güncellemeleri konusunda beklenen açıklamayı yaptı. Buna göre Pixel 6 serisi üç yıl boyunca Android güncellemeleri alacaklar. Android 12 sürümüyle çıkış yapan telefonlar ilerleyen yıllarda Android 12, Android 13 ve Android 14 sürümlerine yükseltilecek.

Güvenlik odaklı güncellemeler ise beş yıl sürecek. Yani bir Pixel 6 serisi telefon satın aldığınızda Ekim 2026’ya kadar güvenlik odaklı güncellemeler almayı sürdüreceksiniz.

Google’dan önce bazı Android iş ortakları da Android sürümlerinde güncelleme desteğini üç yıla çıkardı. Bunların başında Samsung, OPPO ve Xiaomi geliyor.

Google Pixel 6 serisi geçtiğimiz gün itibariyle ön sipariş almaya başladı. Kullanıcılar 27 Ekim tarihine kadar gerçekleştirecekleri satın alımlarda Bose 700 Gürültü Engelleme kulaklığına ücretsiz sahip olacaklar. Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmayacak telefonların Avrupa fiyatları 649 € ve 899 € olarak açıklandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu