Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuaweiMobiroller

Huawei P60 Şimdiden Sızdırıldı! Neler Değişecek?

Gelecek yılın tepe modellerinden biri olacak Huawei P60 şimdiden karşımıza çıktı. Amiral gemisi telefonda iPhone 14 Pro’daki ayrıntısı fark edeceksiniz.

Huawei bu yıl Mate 50 serisini görücüye çıkardıktan sonra gelecek yıl itibariyle eski stratejini dönecek. Şirketin yılda iki amiral gemisi telefon duyurmasından söz ediyoruz. 2019 yılında başlayan ambargolar nedeniyle Huawei amiral gemisi telefon tanıtımlarını yılda bir adete düşürmek zorunda kaldı. Gelecek yıl hem Huawei P60 hem de Mate 60 serisinin tanıtılması beklentiler arasında. P60 serisinin mart-nisan, Mate 60 serisinin ise eylül-ekim döneminde duyurulması ihtimali yüksek.

Huawei P60 Karşınızda!

Gelecek yılın ilk çeyreğinde tanıtılacak amiral gemisi telefonların büyük bölümü şimdiden mobil dünyasının gündemini belirliyor. Bunların arasında artık Huawei P60’ı da dahil edebiliriz. Huawei’in bir sonraki üst seviye telefonuna dair bir görüntü yayınlandı. Sızıntıya bakılırsa P60’ın kamera tasarımında herhangi bir değişiklik olmayacak. Üç adet kamera ve LED flaş, iki büyük delik içerisinde yerleştirilecek.

Huawei P60’taki en önemli gelişme ekran üzerinde merkeze konumlandırılacak olan Dinamik Ada olacak. iPhone 14 Pro serisinde ilk kez gördüğümü ve etkili bir bildirim sistemi olarak da kullanılan Dynamic Island gelecek yıl bazı Android üreticilerinin gündemine oturacak. P60’daki Dinamik Ada üzerinde ön kamera ve gelişmiş yüz tanıma sistemi için ToF sensör yer alıyor olabilir.

Huawei P60’ın kamera tasarımı muhafaza edilse de donanım seviyesinde önemli yükseltmeler bekleniyor. Mate 50 serisindeki değişken diyaframa sahip ana kameranın P60 serisine taşınması bekleniyor. P60’taki telefoto kameranın ayrıca 64 megapiksel çözünürlüğünde olacağı bildiriliyor. Son olarak P60 serisine Snapdragon 8 Gen 2 4G işlemcisinin güç vereceğini hatırlatalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu