Akıllı TelefonAppleiOSiPhoneMobiroller

iOS 16.4 Güncellemesi Yayınlandı!

Apple’ın uzun süredir üzerinde çalıştığı iOS 16.4 güncellemesi yayınlandı. Güncelleme ile sisteme yeni özellikler ekleniyor.

Apple, beta güncellemelerinin ardından iPhone ve iPad için kararlı iOS 16.4 ve iPadOS 16.4 güncellemelerini yayınladı. iPhone ve iPad için güncelleme 21 adet yeni emoji, Safari web uygulaması bildirimleri, aramalar için Ses İzolasyonu ve daha fazlasını getiriyor.

Beta testlerine katılımında bir ana değişiklik yapılıyor. Apple’ın geliştirici programına kayıt olanlar artık doğrudan Yazılım Güncelleme bölümünden Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme > Beta Güncellemeler’e giderek geliştirici beta seçeneğini açıp geliştirici beta’yı seçebilirler.

iPadOS 16.4 21 yeni emoji getiriyor, Apple Pencil vurgulu eğme ve azimut desteği ekliyor. Böylece iPad Pro 11 inç (4. nesil) ve iPad Pro 12.9’daki Notes ve desteklenen uygulamalarda işaretlemenizi yapmadan önce önizleyebilirsiniz.

Şirket ayrıca, ışık parlamaları veya flaş efektleri algılandığında videonun görüntüsünü otomatik olarak kısmak için bir erişilebilirlik seçeneği olan Dim Flashing Lights’ı ekleyen ve performans ve kararlılık iyileştirmeleri içeren tvOS 16.4’ü tanıttı.

macOS Ventura 13.3 ayrıca hata düzeltmelerinin yanı sıra 21 yeni emoji ekliyor. iOS 16.4, iPadOS 16.4, macOS Ventura 13.3 ve tvOS 16.4 güncellemeleri, DualSense Edge Kablosuz Denetleyici için tam destek ekliyor.

iOS 16.4 güncellemesi aşağıdaki geliştirmeleri ve hata düzeltmelerini içeriyor;

  • Hayvanlar, el hareketleri ve nesneler dahil 21 yeni emoji artık emoji klavyesine eklendi.
  • Ana Ekrana web siteleri için bildirimler eklendi.
  • Aramalar için Ses İzolasyonu, sesinize öncelik verir ve çevrenizdeki ortam gürültüsünü engelliyor.
  • Fotoğraflar’daki yinelenen albümler, iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı’ndaki yinelenen fotoğrafları ve videoları algılamak için desteği genişletiyor.
  • Hava Durumu uygulamasındaki haritalar için VoiceOver desteği eklendi.
  • Flaş efektleri algılandığında videoyu otomatik olarak kısmak için erişilebilirlik ayarı eklendi.
  • Satın Almak İçin Sor isteklerinin ebeveynin cihazında görünmemesine neden olan bir sorunu düzeltir.
  • Matter uyumlu termostatların Apple Home ile eşleştirildiğinde yanıt vermemesine neden olan sorunları giderir.
  • iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde Kaza Algılama optimizasyonları yapıldı.
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu