GenelGüncel Teknoloji HaberleriİnternetMobirollerTeknoloji

Yıldırım Hızında İnternet Geliyor! Kanadalı Telesat…

Kanada dünyanın en hızlı interneti için uzayda adeta bir uydu takımyıldızı oluşturacak. Kanada’nın Telesat şirketi büyük bir atılım yapacak.

Amerikan uydu şirketi SpaceX’in Starlink adlı internet uydusu 2015 yılında büyük ses getirdi. Elon Musk, bu takımyıldızı şeklinde oluşturulan uyduların geniş bant internet kapasitesi yaratmak için önemli olduğunu vurguladı. SpaceX, 2020 yılında 1600 uydudan oluşan uydu takımyıldızını gezegenimizin yörüngesine yerleştirdi. Bütün bu gelişmeler Kanada için de teşvik edici bir nitelik taşıyarak, 1969 yılında kurulmuş Telesat firmasının benzer bir uydu takımyıldızı fikrine zemin hazırladı.

Beklenen güçlü rekabete rağmen, Telesat’ın CEO’su Dan Goldberg kendinden emin ve geleceğin grubunu geniş bant pazarında geçerli bir rakip olan şirketinin hissedarları için “Kutsal Kase” olarak adlandırıyor. Kanada projesi, SpaceX ve Amazon’un girişimlerine kıyasla çok daha düşük bir maliyete sahip. Şirket, zengin bir deneyim biriktirdiği için on yıldır uydu iletişim pazarında yer alıyor. Ayrıca Telesat, SpaceX veya Amazon gibi tüketici pazarına girmek yerine varlıklı kurumsal müşteriler arıyor.

Şirketin 15 sabit uydusu, öncelikli olarak, Dünya’nın 35.000 kilometre yukarısındaki yörüngelerden gelen sinyal iletimindeki gecikmeler veya kesintilerden giderek daha fazla endişe duyan televizyon yayıncılarına, İnternet servis sağlayıcılarına ve devlet ağlarına hizmet veriyor. Ayrıca şirket 2019 yılında havacılık şirketi Blue Origin ile fırlatma için bir anlaşma imzaladı. İlerleyen dönemlerde Japon Mitsubishi, Ariane Group ve SpaceX ile de anlaşma imzalaması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu