Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuawei

Huawei Mate 60 Serisinin Tasarımı Kesinleşti

Yeni bir rapora göre Huawei Mate 60 serisi için deneme üretimi başladı. Bu gelişme serisinin tasarımının netleştiği anlamına geliyor.

Huawei, bu yılın ikinci yarısında yeni bir amiral gemisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Çin’den gelen son bilgilere göre Huawei Mate 60 serisinin tasarımının tamamlandığı ve seri için deneme üretim sürecinin başladığı bildirildi.

Bu yılın başlarında, Huawei P60 serisi başta kamera özellikleri olmak üzere birçok yeni gelişmeyle birlikte piyasaya sürüldü. Lansman etkinliğinin ardından markanın tüketici ürünü Başkan Yardımcısı He Gang, Huawei P60 serisinin piyasaya sürülmesinin Huawei’nin amiral gemisi takviminde normale döndüğünü söyledi. Dolaylı olarak, Huawei’nin 2023’ün ikinci yarısında Mate 60 serisini tanıtacağı aylar öncesinden bilinmekte.

Huawei Mate 60 Serisi İçin Üretim Başladı

En son tedarik zinciri kaynaklarına göre şirket, Mate 60 serisi için üretim bileşenleri tedarik etmiş durumda. Bu gelişme Mate 60 serisinin kesinleştiği ve deneme üretimi aşamasına girdiği anlamına geliyor. Öte yandan, bir sonraki aşama seri üretim olacak ve telefonlar planlandığı gibi yılın ikinci yarısında tanıtılacak. 

Seride Mate 60, Mate 60 Pro ve Mate 60 Pro RS şeklinde üç modelin yer alması bekleniyor. Hem P hem de Mate serisindeki strateji nedeniyle sadece Mate 60 Pro’nun ülkemizde satışa sunulması muhtemel.

Kısa bir süre önce Huawei’nin 2023 mobil sevkiyat hedefini de 40 milyon adede çıkardığını da belirtmekte fayda var. Bu hedef yılın başında 30 milyon adet seviyesinde belirlenmişti ki bu da Mate 60 serisine büyük bir güven duyulduğu anlamına geliyor.

Daha önceki raporlara göre Mate 60 serisinin standart sürümünde Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti yer alacak. Mate 60 Pro’da ise Snapdragon 8 Gen 2 tercih edilecek. Mate 60 serisinin Huawei serisine 5G bağlantısını geri getireceğine dair söylentiler de var. Ancak şirket, bu gelişmeleri resmi olarak kendi kanallarında doğrulamadı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu