AppleDizüstü BilgisayarGenel

Apple 15 İnç MacBook Air Duyurabilir

Apple, MacBook Air serisini 15 inç ve 12 inçlik modellerle genişletmek istiyor. Bloomberg’den Mark Gurman’ın yeni bir raporuna göre 12 inçlik modelin bu yıl çıkış yapmayacağı, ancak 15 inçlik MacBook Air’in bu yılın sonlarına doğru resmiyet kazanabilir.

2023’te tanıtılacak 15 inçlik MacBook Air hakkında henüz bir detay ortaya çıkmış değil. Ancak ekran analisti Ross Young, daha önce Apple‘ın MacBook Air için 15,5 inçlik panel üretiminin 2023’ün birinci çeyreği itibariyle başlayacağını bildirdi.

Tasarıma gelince, MacBook Air’in yakın zamanda güncellendiği göz önüne alındığında, şirketin yeniden tasarlanmış bir modeli piyasaya sürmesini beklemiyoruz. Yani cihaz, çentikle birlikte mevcut MacBook Air modelle hemen hemen aynı tasarıma sahip olacak. 15 inç ekrana sahip MacBook Air’in işlemci birimi ise M2 ya da M2 Pro olacaktır.

Daha önce 2024’te piyasaya sürüleceği belirtilen 12 inç MacBook Air, artık şirketin kısa vadeli planlarında yer almıyor. Bu da bilgisayarın yakın zamanda gelmeyeceği anlamına geliyor.

Apple geride bıraktığımız yılda herhangi bir MacBook bilgisayar duyurmadı ve bu durum MacBook’ların ortaya çıkışından bu yana ilk kez gerçekleşti. Mevcut MacBook Air 13,3 inç, MacBook Pro ise 13 inç, 14 inç ve 15 inçlik versiyonlarla satışa sunulmakta.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu