Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Yenilenmiş Akıllı Telefonlarda KDV İndirimi! Fiyatlar Düşecek

Yenilenmiş akıllı telefonlarda KDV indirimine gidildi. %18 olan KDV oranı bu segmentte %1 seviyesine geriledi. Fiyatlar düşecek…

Yenilenmiş akıllı telefonlarda KDV oranının yüzde 1‘e indirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yenilenmiş akıllı telefonlarda yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 1’e indirildi. Bu durumda bazı e-ticaret sitelerinde satışta olan yenilenmiş (ikinci el) akıllı telefonlarda fiyat indirimleri görmeye başlayacağız.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan da konu hakkında Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu.

Resmî Gazetede yayımlanan karar ile; sertifikalı olan ikinci el/yenilenmiş cep telefonlarında KDV oranı %18’den %1’e indirildi. Özellikle yenilenmiş cep telefonlarının ekonomimize yeniden kazandırılması için çok güzel bir gelişme. Sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum.

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Karar ile yüzde 1 KDV uygulanan 1 sayılı listeye “21 Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik kapsamında en az bir yıl öncesine ilişkin data, ses ya da kısa mesaj trafiği bulunan kullanılmış cep telefonlarının yenilenmek ve sertifikalandırmak kaydıyla yenileme merkezleri ve yetkili satıcılar tarafından yenilenmiş ürün garantisi verilerek teslimleri (Mükelleflerin, indirimli orana tabi işlemlerine ait iade hesabına, bu sıra kapsamında teslim ettikleri mallar nedeniyle yüklendikleri vergiler dahil edilmez),” satırı eklendi.

Kararla bu ürünlerdeki KDV yüzde 1’e inerken, bu ürünlere ilişkin üstlenilen KDV ise iade edilmeyecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu