Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

İşte BlackBerry Mercury tanıtım tarihi!

Bu yıl 27 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nin katılımcılarından biri de BlackBerry olacak. Bir dönem mobil dünyasına damga buran üreticilerden biri olan, ancak son yıllarda pazar payı %1’in de altına düşen şirketin tüm haklarına halihazırda Çinli TCL firması elinde bulunduruyor. TCL yetkilileri BlackBerry markasını taşıyan bir akıllı telefonun MWC 2017’de görücüye çıkacağını resmen doğruladı. BlackBerry Mercury ismini alması beklenen telefon 25 Şubat’ta resmi olarak tanıtılacak.

Daha önce yayınlanan görüntüler telefonun tasarım detaylarını zaten ortaya çıkarmıştı. Yeni telefon BlackBerry’nin geleneksel QWERTY klavyesinin yanında dokunmatik ekrana da sahip. Ön bölümde klavye boşluk tuşunda parmak izi tarayıcısının yer aldığı telefonda, ekran altına ise kapasitif dokunmatik butonlar konumlandırılmış.

BlackBerry Mercury
BlackBerry Mercury

BlackBerry Mercury başlıca özellikleri

Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkış yapacak telefonda 4.5 inç büyüklüğünde 1.620 x 1.080p çözünürlüklü ekran yer alacak. Snapdragon 821 işlemcisinden güç alması beklenen telefonda ayrıca 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama, 13 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera ve güvenlik odaklı yazılımlar yer alacak.

BlackBerry Mercury (2)

BlackBerry Mercury (3)

>> İlginizi çekebilir; Android 8.0 tanıtım tarihi belli oldu!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu