Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 için Kötü Haber Geldi! 3nm Yalan Oldu!

Apple’ın önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 14 ailesi için kötü haber geldi. Yonga seti 3nm üretim süreci ile üretilmeyecek gibi görünüyor.

Cupertinolu teknoloji devi önümüzdeki yılın Eylül ayında karşımıza iPhone 14 ailesi ile çıkacak. Tasarımsal ve donanımsal açıdan bambaşka olması beklenen bu seri için bugün kötü haber geldi. Bildiğiniz gibi yonga seti üretim süreci bu yıl pandemiye rağmen 5nm‘ye inmişti. Önümüzdeki yılın başında bunun 4nm sonunda ise 3nm’ye inmesi bekleniyor.

iPhone 14 4nm üretim süreci ile gelebilir

Bu bağlamda pek çok analist, gelecek yılki Apple ürünlerinin yeni 3nm silikondan güç almasını bekliyor. Ancak yakın tarihli bir rapora göre bu gerçekleşmeyebilir. Apple’ın şirket içi yongalarının üreticisi olan TSMC, projeyi geciktirmekle tehdit eden bazı üretim engelleriyle karşı karşıya.

Konuya aşina olan mühendislere göre, yeni 3nm çipler iPhone 14 serisi için zamanında mevcut olmayacak. Ancak yine de TSMC’nin rakiplerinden önce 3nm çipler üretmeye başlaması bekleniyor. Yeni nesil Bionic yonga seti 4nm ile üretileceği için 3nm ile gelen enerji tüketimi konusundaki iyileştirmeleri barındırmayabilir.

iPhone 14 Pro

Apple’ın Intel‘in yonga setlerini dize getiren işlemcisi Apple M1‘in önümüzdeki yıl Pro serisine özel olacağını düşünüyoruz. iPhone 13 ile ana ve Pro modelleri arasındaki makası iyice açan Apple, bu politikasına önümüzdeki yılda da devam edecek. Artık tek fark kamera ve ekran olmayacak. Yüksek ihtimalle donanım tarafında da hissedilir farklılıklar yaşanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu