Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Çakma iPhone 13 Ekranı Kullanan Yandı

Apple’ın yan sanayi yedek parça kullanımının önüne geçmek için yeni önlem aldığı ortaya çıktı. Çakma iPhone 13 ekranı kullanan üzülecek.

iOS 15.2 güncellemesi, ekranı yetkisiz bir servis merkezinde değiştirdikten sonra Face ID’nin iPhone 13 telefonlarda çalışmayı durdurmasına neden olan bir sorunu ortadan kaldırmıştı. Ancak bugün çakma iPhone 13 ekranı kullananlar için bir kötü haber daha geldi.

Bilmeyenleriniz için; Kasım ayının başlarında, ekran ile iPhone anakartı arasında bulunan mikro denetleyici nedeniyle Face ID’yi bozmadan ekranın değiştirmesinin imkansız olduğu bilgisi ortaya çıkmıştı. iFixit ekibi onarım hakkı fikrini destekledikleri bir makale yayınlamıştı. Bu tepkilerden sonra Apple geri adım atmıştı.

Çakma iPhone 13 ekranı True Tone teknolojisini devredışı bırakıyor

Apple bunun bir hata mı yoksa kasıtlı bir karar mı olduğunu söylemedi. Anacak asıl mesele durumu düzeltmesi. Ayrıca, iOS 15.2’de Apple, Parçalar ve Servis Geçmişi özelliğini ekledi. Bu, akıllı telefonunuzdaki orijinal olmayan parçaları tanımlamanıza olanak tanıyor.

Face ID ile sorunu çözmesine rağmen, kullanıcıların ekranı kendi başlarına değiştirdikten sonra, ekranın renk sıcaklığını ortam aydınlatma koşullarına göre ayarlayan bir teknoloji olan True Tone maalesef ki çalışmıyor.

iPhone’un sevilen özellikleri arasında yer alan ortam ışığına göre rengi ayarlama özelliğinin neden yan sanayi ekranlarda çalışmadığına yönelik şimdilik bir açıklama gelmedi. Muhtemelen Apple’ın bu hareketi de tepki alacak ve bir sonraki güncelleme ile bu sorun da ortadan kaldırılacak.

taksitle telefon

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu