Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Özel Haber: Xiaomi ve Redmi Türkiye pazarında ayrılacak mı?

Akıllı telefon pazarının en agresif üreticisi Xiaomi oldukça ilginç bir 2018 geçirdi. 2018 Hedeflerini daha üçüncü çeyrek bitmeden gerçekleştiren ve büyük satış rakamlarına ulaşan Xiaomi, Çin pazarında ise halen ilk dört üretici içine bile girememiş bir konumda. Bildiğiniz gibi o pazarda Huawei & Honor, Oppo, Vivo ve Apple ilk dörtte yer alıyor. Hindistan pazarında ise rekorları alt üst eden Xiaomi 5 çeyrektir dünyanın en büyük ikinci pazarının hakimi. Borsaya açılan Xiaomi, bu konuda büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve borsa değeri bir türlü istediği yere gidemedi. Zaten aşağıda paylaştığımız tablo da bunun göstergesi. Geçtiğimiz hafta yapılan bir açıklama ile Xiaomi ve Redmi Ar-Ge olarak yollarını ayırdı. Bildiğiniz üzere Xiaomi Türkiye ülkemizde Evofone tarafından temsil ediliyor ve bu ayrılık sonrasında Redmi‘nin başka bir firma tarafından temsil edilip edilmeyeceğini Xiaomi‘ye sorduk ve aldığımız cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Xiaomi ve Redmi Türkiye pazarında ayrılık yaşayacak mı?

TeknoBurada.Net olarak Xiaomi’ye şunu sorduk;

  • Xiaomi Türkiye olarak Redmi‘nin Xiaomi bünyesinden ayrılması sonrasında Redmi ürünlerini resmi olarak yasal distribütör satmaya devam edecek mi? Yoksa bir ayrılık olacak mı?

Xiaomi resmi olarak şu açıklamayı yaptı;

“Xiaomi olarak Xiaomi ve Redmi Türkiye resmi distribütörlüğü devam edecek. Bu ayrılıktan Türk kullanıcılar hiçbir şekilde etkilenmeyecek.”

Gördüğünüz üzere ülkemizde bir ayrılık yok. Birçok arkadaşımız bu konuda Xiaomi Facebook gurupları üzerinden bizlere soru sordu. İşte merakla beklenen sorunun cevabını da sorumlu gazetecilik adına sizlerle paylaştık.

Eyyam değil; habercilik yapıyoruz ve bildiğimiz işi yapmaya devam edeceğiz…

Xiaomi Mi 9 ve Mi 9 SE göründü! Asın bayrakları geliyorlar!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu