Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Turkcell ile Google Marketsiz telefon satacak! HMS yeter mi?

Bugün yapılan bir toplantı ile Huawei Turkcell ile ülkemizde 1 milyon Google Marketi olmayan telefon satacağını duyurdu. Peki Google Marketi kim yükleyecek?

Huawei ve Amerika arasında yaşananlardan sonra mobil pazarda çok şey değişti. Görünen o ki önümüzdeki dönem daha da fazla şey değişecek. Zira hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde ve videolarda Çinli üreticiler Huawei, Xiaomi ve OPPO‘nun aralarında anlaşma yapıp kendi marketlerini kurmak için çalışma yaptıklarından bahsetmiştik. Bugün de Huawei Turkcell ile Google Market yüklü olmayan ve HMS yani Huawei Mobil Servis yüklü telefonları satmak için bir anlaşma imzaladılar.

Açıkçası biz son kullanıcı olarak anlaşma ile ilgilenmiyoruz ve yapılan anlaşmanın da mahiyeti pek önemli değil. Önemli olan şey; Google Market yüklü gelemeyen Huawei telefonlarda HMS sisteminin Instagram, Facebook, WhatsApp, PubG, Fortnite gibi çok fazla kullanılan uygulamaların sunulup sunulamayacağı.

Bu konuda bir bilgi bulunmuyor ve gördüğümüz kadarıyla da orada olan bir tek basın mensubu bile bu soruyu soramıyor. Peki Google Hizmetleri yüklü olarak gelmeyen telefonlara Turkcell çalışanları Google Hizmetlerini kuracak mı? Gelen bülten de bununla da ilgili bilgi yok.

Turkcell 1 milyon Google Marketsiz telefon satışı gerçekleştireceklerini söylüyor ve bu gerçekten de oldukça iyi bir rakam. Peki bu sorulara kim cevap verecek? Yine gazetecilik yaptığımız için Turkcell ve Huawei Kurumsal İletişim Müdürleri bizi sosyal hesaplarından silecekler; heee pardon zaten daha önce silmişlerdi ama birinin de bunları sorması gerekiyor. Birisi de “kral çıplak” demeli…

Huawei Google
Huawei HMS

Şimdi biz gazeteci olarak şunu soruyoruz. Bu satılacak olan 1 milyon telefona Google servislerini kim yükleyecek? Markalar cevap verme hakkını kullanmak isterlerse bunu hem Youtube hem de sitemizden yayınlıyor olacağız…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu