Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 16 için Tarih Verildi! WWDC 22 için Gün Sayıyoruz!

Apple, iOS 16 güncellemesini tanıtacağı WWDC 22 etkinliğinin tarihini açıkladı. Yakında yeni sürümler bizlerle birlikte olacak.

Cupertinolu teknoloji devi Apple bildiğiniz gibi her yılın Haziran ayında geliştiriciler için bir konferans düzenler. Bu yıl Apple geneleği bozmayacak ve WWDC 22 etkinliğini yine Haziran’da düzenleyecek. 6 Haziran 2022 tarihinde düzenlenecek olan etkinlikte iOS 16, macOS 13, watchOS 9, tvOS 16 ve iPadOS 16 sürümleri sergilenecek.

iOS 16, macOS 13 ve daha fazlası WWDC 22 etkinliğinde!

Apple’ın bu etkinlikte yeni bazı ürünlerini de tanıtması bekleniyor. YouTube ve Apple.com üzerinden canlı olarak yayınlanacak olan bu etkinlik, yazılımsal açıdan büyük yenilikler sunacak. Özellikle Apple M’in inşa edildiği ARM mimarisine ait yeni gelişmeleri görmeyi umuyoruz. iPadOS cephesinde ise iPad’leri bilgisayara daha fazla yaklaştıracak yenilikler göreceğiz.

Apple, WWDC 2022 hakkında; “Apple bugün, yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’na (WWDC) 6-10 Haziran tarihleri ​​arasında tüm geliştiricilerin katılabileceği çevrimiçi bir biçimde ev sahipliği yapacağını duyurdu. WWDC22, geçtiğimiz iki yıldaki sanal etkinliklerin başarısını temel alarak, iOS, iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS’taki en son yenilikleri sergileyecek ve geliştiricilere çığır açan uygulamalar ve etkileşimli deneyimler oluşturmayı öğrenmek için Apple mühendislerine ve teknolojilerine erişim sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

WWDC 22 iOS 16

Apple’ın Dünya Çapında Geliştirici İlişkileri ve Kurumsal ve Eğitim Pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Susan Prescott; “WWDC, özünde her zaman bağlantı kurmak ve topluluk oluşturmak için bir forum olmuştur. Bu ruhla WWDC22, dünyanın dört bir yanından geliştiricileri bir araya gelip en iyi fikirlerini nasıl hayata geçireceklerini keşfetmeye ve mümkün olanın sınırlarını zorlamaya davet ediyor. Geliştiricilerimizle bağlantı kurmayı seviyoruz ve tüm katılımcılarımızın deneyimlerinden güç kazanarak ayrılmalarını umuyoruz.” dedi.

Online düzenlenecek!

Apple‘ın tamamen çevrimiçi başlığına rağmen, Apple ayrıca WWDC 2022’nin küçük bir yüz yüze bileşen içereceğini söylüyor. Apple, çevrimiçi konferansa ek olarak, geliştiriciler ve öğrenciler için 6 Haziran’da Apple Park’ta açılış konuşmasını ve Birliğin Durumu videolarını çevrimiçi toplulukla birlikte izlemek için özel bir güne ev sahipliği yapacak.

Apple’ın bu etkinlikte çok küçük ihtimal de olsa 2. nesil AirPods Pro, yeni iPad Pro ve yeni MacBook Air modellerini tanıtma ihtimalinin de olduğunu belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu