Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 2022’de Gelirine Gelir Kattı!

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2022’nin ikinci çeyreğinde gelirine gelir katmayı başardı. İşte Xiaomi’nin 2. çeyrekte kazandığı gelir!

Xiaomi, 30 Haziran 2022’de sona eren üç ve altı aylık denetlenmemiş konsolide sonuçlarını açıkladı. Raporlama dönemi dahilinde şirket, 70,2 milyar yuan gelir elde etti. 2022’ye fırtına gibi başlayan firmanın düzeltilmiş net karı, elektrikli araçlar ve diğer yeni girişimlere yönelik 611 milyon yuan dahil olmak üzere, 2,1 milyar yuan’a ulaştı.

COVID-19 salgınının yeniden etkili olması, 2022 yılının ikinci çeyreğinde akıllı telefonlara yönelik talebi genel olarak etkilemeye devam etti. Canalys’e göre dünya genelinde akıllı telefon sektöründeki satışlar geçen yılın aynı dönemine göre %8,9 ve çeyreğe göre %7,7 oranında azaldı. Grup, akıllı telefon işinin temellerini güçlendirmeye, teknoloji ekosistemini daha da geliştirmeye ve güçlü operasyonel dayanıklılık seviyeleri sergileyen küresel pazarlarda yerini genişletmeye yönelik önceden belirlenmiş stratejilerine odaklanmaya devam etti.

2022 yılının ilk yarısında dünya genelinde akıllı telefon satışları yıllık bazda %8,9, çeyrek bazda ise %7,7 oranında düştü. Yaşanan tüm zorluklara rağmen Xiaomi, uzun vadeli ve sürdürülebilir gelişim hedefi doğrultusunda temel stratejilerine bağlı kaldı. Şirket, çift marka stratejisini geliştirmeye devam ederken, akıllı telefon işinin temelleri muazzam bir dayanıklılık gösterdi.

Xiaomi

2022 yılının ikinci çeyreğinde, Xiaomi’nin dünya genelinde akıllı telefon satışları bir önceki çeyreğe göre %1,5 artışla 39,1 milyon adede ulaşırken akıllı telefon satışlarından elde ettiği gelir 42,3 milyar RMB’ye ulaştı. Canalys’e göre Xiaomi, dünya genelindeki akıllı telefon satışlarında yüzde 13,8 pazar payı ile 3. sırada yer aldı ve pazar payı art arda iki çeyrekte arttı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu