Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S10 parmak izi okuyucu 3 dolara hacklendi!

Bugün ortaya çıkan bir habere göre Galaxy S10 parmak izi okuma sensör sadece 3 dolarlık bir ekran koruyucu ile kandırıldı. Nasıl mı?

Akıllı telefonlarımız hayatımızın en önemli parçalarından birisi. Özel fotoğraflar özel bilgiler özel paylaşımlar ve kendimiz adına ne varsa tüm bilgiler akıllı telefonlarımızın içinde yer alıyor. Bu bilgileri korumak adına büyük bir uğraş veriyoruz ve biyometrik izlerimiz de buna katkı veriyor. Bu konuda en ileri çözüm Samsung tarafından yapılmış ve retina tarayıcı telefonlara eklenmişti. Kullanımı oldukça zor olan bu sistemden vazgeçen Samsung ultrasonik parmak izi okuyucu geliştirdiğini duyurdu ve Galaxy S10 ailesi ile birlikte bize bu teknolojiyi sundu. Galaxy S10 parmak izi okuyucu bugün oldukça tuhaf bir şekilde hacklendi. Aslına bakarsanız hacklenmek istemdi ama ortaya şöyle bir sonuç çıktı.

Gelen bilgilere göre Galaxy S10 kullanıcısı biri eBay üzerinden 3 dolarlık bir ekran koruyucu satın aldı ve bu ekran koruyucuyu telefonun ekranına taktıktan sonra bütün parmak izleri ile telefonun ekranı açılmaya başladı. Bu durum ciddi bir sorun zira ultrasonik parmak izi okuma sensörü dünyanın en güvenilir parmak izi okuma sensörü olarak gösteriliyordu.

Bu konuda Samsung‘un bir soruşturma başladığı da rapor ediliyor. Bu işin içinde bir kötü niyet var mı yok mu bunu zaman içinde göreceğiz ama Samsung bu durumun yaşanmasını ucuz ekran koruyuculara bağlıyor. Bakalım bu sorunu yaşayan başka kişiler de olacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu