AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTablet

iPad 10 Sızdırıldı, İşte Apple’ın Bir Sonraki Tableti

Apple’ın muhtemelen 7 Eylül tarihinde gerçekleştireceği etkinlikte bir de tablet duyurusu yapacak. iPad 10 şimdi karşımızda.

Apple’ın ürün yelpazesindeki uygun fiyatlı tabletlerden biri olan iPad 9 yenilenmek üzere. Yeni bir raporda iPad 10 modelinin görüntüleri sızdırıldı. Şirket yeni nesil tabletini muhtemelen iPhone 14 serisiyle birlikte eylül ayında duyuracak. Fakat tedarik sorunları nedeniyle tabletin ekim ayına ertelendiği yönünde iddialar da yok değil.

iPad 10 Karşınızda!

iPad 10’un sızdırılan görüntülerine baktığımızda öncül modeline kıyasla alt ve üst çerçevelerin biraz daha inceltildiğini görüyoruz. Düz kenarlar ve iyileştirilen kamera dizaynıyla birlikte iPad 10’un daha modern bir görünüme kavuştuğunu söyleyebiliriz. Tablet alt bölümde Touch ID parmak izi sensörüne sahip fiziksel bir Ana Sayfa düğmesini korumaya devam ediyor.

iPad 10’un görüntülerinin yanında bazı teknik özellikleri de sızdırılmış durumda. Buna göre tablette 10.5 inç büyüklüğünde 2160 x 1620 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran yer alacak. iPhone 12 serisinde kullanılan Apple A14 Bionic işlemcisi tabletin güç biriminde yer alacak. iPad 10’un bağlantı özellikleri arasında ise 5G, Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi 6’yı göreceğiz.

iPad 10’da ayrıca uygulamalar arasında hızlı geçişi destekleyen iPadOS 16 yazılım birimi olacak. Gelelim tabletin fiyat bilgisine. Önceki model 329 $ başlangıç fiyatına sahipken, Apple’ın iPad 10’da bu fiyatı korumayacağı ve artış yapacağı gelen bilgiler arasında. AppleInsider sitesine göre Apple, tabletin fiyatını 399 $’a yükseltebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu