Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

iOS 14 ile yıllardır Android’de olan Widget özelliği geliyor!

iOS 14 güncellemesi ile birlikte Android’de yıllardır olan Widget özelliğinin ana ekranda da kullanılabileceği ortaya çıktı.

Apple, yenilikleri son yıllarda damıtarak vermesi ile çok eleştirilmişti. iOS 13 güncellemesi ile de beklenen yenilikleri sunmayan Cupertinolu teknoloji devi, artık son kozunu iOS 14 güncellemesi ile oynayacak. Haziran ayında online olarak düzenlenecek WWDC 20 etkinliğinde tanıtılacak olan iOS 14’ün özellikleri ise şimdiden belli olmaya başladı. Duvar kağıdı değiştirme ekranının yenileneceği bilgisinin gelmesinin ardından bugün de Widget özelliği için ilk sızıntı geldi.

@choco_bit isimli Twitter kullanıcısının sızdırdığı bilgiye göre; iOS 14 güncellemesi ile birlikte ana ekrana Widget ekleme özelliği eklenecek. Apple daha önce bu kısayolları bildirim merkezine ekleme imkanı sunmuştu. Ancak bu ekrana ulaşmak biraz vakit aldığı için çoğu kişi bu özelliği kullanmıyor bile.

Ana ekrana kısayol ekleme özelliği Android‘deki gibi çalışmayacak. Apple yine Apple’lığını yapacak ve tasarımı bozmamak için uygulamaların belli bir standart içerisinde belli bir alanı kullanmasına izin verecek. Apple’ın tasarım konusundaki başarısını bu konuda da ortaya koyması oldukça sevindirici bir haber.

 

Widget

Apple’ın aynı App Store’daki uygulamalarda yaptığı gibi bu kısayollar için de geliştiricilere bir kalıp sunması bekleniyor. Geliştiriciler uygulamalarının onaylanması için bu kalıbın dışına çıkamayacak. Şimdilik sızdırılan görselde kısayolların kare veya tek satırı kaplayacak dikdörtgen şeklinde konumlandırılacağı görünüyor. Muhtemelen Apple bu opsiyonlara yenisi de ekleyecektir.

Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 12 modelleri ile birlikte iOS 14’ün tüm yenilikleri de ortaya çıkacak. Ekim ayında yayınlanacak olan iOS 14 güncellemesinin iPhone 7 ve sonrası modellere geleceği söyleniyor. Eğer Apple, iOS 14’ü iPhone 6s modellerine de sunmayı başarabilirse güncelleme konusunda eline büyük bir koz almış olacak. Ama bu ihtimalin çok düşük olduğunu belirtmekte fayda var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu