AndroidAppleGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung ve Apple Rekabeti Bu Çeyrek Afresif Geçti

2023 yılı birinci çeyrek akıllı telefon satışları açıklandı. Samsung ve Apple arasındaki rekabette lider burun farkıyla belli oldu.

Küresel akıllı telefon pazarında 2023’ün ilk çeyreğinde ilginç sonuçlar yaşandı. Pazar genel satışlar söz konusu olduğunda düşüş yaşamaya devam etti. Samsung ve Apple arasındaki kıyasıya geçen rekabette, Güney Koreli marka bir önceki çeyrekte kaptırdığı liderliği yeniden devraldı. Apple ikinci sıraya gerilemiş olsa da, şimdiye kadarki en yüksek birinci çeyrek pazar payını elde etti.

Yılın ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarı bir önceki yıla göre %14, bir önceki çeyreğe göre %7 geriledi. Counterpoint Research, tüm markaların yılın ilk üç ayında toplam 280 milyon akıllı telefon sevk ettiğini bildirdi.

En yüksek sevkiyat sayısını 60,6 milyon adet ile Samsung’u kaydederken, onu 58 milyon adet ile Apple ve 30,5 milyon adet ile Xiaomi izledi. İlk üçte yer alan markların tümünde düşüş gözlendi. Samsung’un sevkiyatları, 2022’nin ilk çeyreğine kıyasla %19 düşerken, Apple’ın ve Xiaomi’nin sevkiyatlarında ise %2 ve %22’lik düşüş gerçekleşti.

Listenin devamına baktığımızda diğer iki Çinli marka OPPO ve Vivo modelleri yer alıyor. OPPO, geçen yılın ilk çeyreğiyle kıyaslandığında yüzde 10’lık bir kayıp yaşadı. Vivo cephesinde ise bu kayıp yüzde 18 seviyesinde gerçekleşti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu