Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 GPU testinde iPhone 11’in gerisinde! Buyurun buradan yakın

Deprem etkisi yaratan iPhone 12 GPU testi ile yeniden gündemde. iPhone 11’den daha yavaş çıkan iPhone 12 düşündürüyor? Peki neden yavaş?

Akıllı telefon pazarında Ekim ayı bereketi başladı. Önce Google Pixel serisi ve ardında  da yeni nesil iPhone 12 ile tanıştık. 22 Ekim tarihinde ise merakla beklenen Huawei Mate 40 serisi ile tanışacağız. Rekabet her geçen gün artarken üreticilerin de yeni nesil telefonlarda daha iyisini sunmaya çalıştıklarını görüyoruz. Apple yeni nesil 5 nanometre üretim sürecine sahip A14 Bionic yonga seti ile bu farkı ortaya koyan üreticilerden birisi. Buna rağmen bugün ortaya çıkan iPhone 12 GPU test sonucu ise büyük bir hayal kırklığının yaşanmasını sağladı.

Zira paylaşılan iPhone 11 ve iPhone 12 Antutu benchmark testine baktığımızda grafik tarafında iPhone 12’nin bir önceki nesil iPhone 11 serisine göre %20 civarında daha az bir performans ortaya koyduğunu görüyoruz. Peki bunun sebebi ne? iPhone 12 neden daha yavaş?

iPhone 12 GPU olarak neden daha yavaş?

Bu sorunun cevabını bizim vermemiz mümkün değil ama ortada şöyle bir gelenek var. Apple, bu tarz şeylerin ortaya çıkmasından sonra “biz sizin için yeterli olan gücü sunduk” açıklaması yapar. Daha önceden yaptığı “biz sizin iyiliğiniz için telefonları yavaşlattık” açıklaması gibi. Apple’ın yeni nesil CPU’su ve GPU’sunun gücü bunların çok daha ötesinde, bunu biliyoruz ama Apple neden böyle bir tercihte bulundu? Bunu da anlamak mümkün değil…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu