Akıllı SaatFacebookGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Facebook Akıllı Saat İşine Giriyor! Bu Sefer Sizi Gerçekten Gözetleyecekler!

Sosyal medya devi Facebook akıllı saat işine girmeyi planlıyor. Facebook’un yeni saatinde kamera da yer alacak. İşte detaylar.

Facebook’un, önümüzdeki yılın yazında piyasaya sürülebilecek bir akıllı saatin eklenmesiyle donanım ekosistemini genişletmeye çalıştığı ortaya çıktı. Akıllı saatin, video çekmek ve görüntülü aramaları cevaplamak için iki kamera ve bir kalp atış hızı sensörü ile bilekten ayrılabilen bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Facebook akıllı saat segmentine yeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.

Facebook akıllı saat işine kamera ile giriyor

Bir kamera ekranın önünde olacak ve öncelikle doğrudan akıllı saatten görüntülü arama yapmak için kullanılacak ve 1080p’de çekim yapacak. Ekranı paslanmaz çelik bileklikten ayırarak erişilebilen arka kamera, otomatik odaklama özelliğine sahip olacak ve fotoğraf ve video çekmek için kullanılacak. Facebook tarafından geliştirildiği için kullanıcılar bu videoları ve fotoğrafları doğrudan Instagram’da paylaşabilecekler.

Yazılıma gelince, Facebook, Google’ın Android’inin özel bir sürümünü geliştiriyor ve muhtemelen işlevselliğini geliştirmek için özel uygulamalar gelecek. Saatin bir akıllı telefona bağlanmadan çalışabilmesi için LTE bağlantısını desteklemesi bekleniyor. Söylentilere göre; Facebook, akıllı saati doğrudan mağazalarında satmak için ağ operatörleriyle birlikte çalışıyor. Ayrıca saatin beyaz, siyah ve altın olmak üzere üç renkte gelmesi bekleniyor.

Facebook akıllı saat

Facebook’un yeni nesil akıllı saatin fiyatının 400 dolar civarında olması ve iOS ve Android telefonlar ile uyum içerisinde çalışması bekleniyor. Kullanıcılarını izleme konusunda çok eleştirilen Facebook’un kameralı saati büyük tartışmalara yol açacak gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu