Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPO

OPPO Ekran Tarafında Yaptı Yapacağını! Bakın İkinci Ekran Nerede

OPPO ekran tarafında yeni bir inovasyon peşinde. Şirketin son patentleri ikinci ekran için OPPO’nun yine fark yaratacağını gösteriyor.

Mobil dünyasında inovasyon denince akla gelen ilk markalardan biri olan OPPO ekran teknolojileri söz konusu olduğunda OPPO X 2021 modeliyle en çarpıcı yaklaşımı ortaya koydu diyebiliriz. CNIPA’da (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi) ortaya çıkan yepyeni patentler ikinci ekran noktasında OPPO’nun duruma farklı bir anlayış daha getirmek istediğini gösteriyor.

OPPO Ekran Tarafında Yine Çok Farklı

Patent başvurusundan geriye kalan görüntülere baktığımızda, telefonun arka tarafında kamera modülünün içerisine ikinci bir ekranın yerleştirildiği görülüyor. Kamera, LED flaş ve ikinci ekranın yerleşimi gelişigüzel yerine simetrik olarak konumlandırılmış. OPPO’nun bu tür küçük, ancak önemli detayları dikkate aldığını zaten biliyoruz.

Dairesel kamera modülünün içerisinde yine dairesel bir formda yerleştirilen ikinci ekran, selfie çekmek için bir vizör olarak kullanılabilecek. Bu durum ön kamera ihtiyacını ortadan da kaldırıyor. Zaten telefonun önden görünümüne bakıldığında ön kamera göze çarpmıyor.  Yuvarlak ekran aynı zamanda bildirim, saat ve takvim gibi detayları göstererek bildirim merkezi görevi de üstlenecek.

Önden bakıldığında kavisli bir ekrana sahip olan telefonda Type-C bağlantı noktası, hoparlör ızgarası ve alttaki SIM tepsisi OPPO telefonlardan bildiğimiz şekilde konumlandırılmış.

Telefonun ne zaman çıkış yapacağı bilinmiyor, ancak 2022 model Find X serisinde bu tasarım anlayışını görmek sürpriz olmayacaktır. Find X ile mobil dünyasında taşları yerinden oynatan OPPO’nun serinin devamında bir kez daha ses getirecek bir telefon sunmasının zamanı geldi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu