Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

Şaka değil! iPhone X fiyatı düşebilir!

iPhone X’in üretimi durdurulursa Apple’ın 2014 yılında piyasaya sunduğu iPhone 5C’den sonra ilk kez bir modelin üretimi sadece tek nesil sonra durdurulmuş olacak. Apple’ın planlarını kamuoyuna duyurmak konusunda çok güvenilir bir geçmişi olan Kuo, “Çin’de iPhoneX’in çok büyük ilgi görmemesi ana neden. Çin’de büyük ekranlar çok talep görüyor ve Çinli tüketicilere göre iPhone X’in ön üst tarafındaki siyah polarize ‘çentik’ ekranı gereksiz küçültüyor. Özellikle de daha ucuz olan iPhone 8 Plus’ın özellikleri X modeline göre biraz daha iyi” dedi.

Apple’ın indirim haberleri pek alıştığımız bir durum değil aslında. Bugüne kadar Apple cephesinden zam haberlerini sizlere aktardık, ancak gelen haberler henüz 2018 model iPhone’lar tanıtılmadan Apple’ın indirime gidebileceğini gösteriyor. Üstelik indirim uygulanacak modellerin başında iPhone X geliyor. Endüstrinin önde gelen kaynaklarından DigiTimes’a göre iPhone X fiyatı düşebilir. Tabii bunun şu an için bir iddiadan ibaret olduğunu belirtelim.

iPhone X fiyatı düşebilir

Kaynağa göre 2017 dördüncü çeyrek döneminde iPhone X satışları 30-35 milyon adet seviyesinde olacak. 2018’e gelindiğinde ise ilk üç aylık dönemde satışların düşüş göstereceği beklentisi hakim. iPhone X satışları özellikle Çin’de beklentilerin üzerinde seyretse de, Singapur, Tayvan ve ABD gibi önemli pazarlarda satışlar yetersiz görülüyor. Özellikle Amerika’da satışların beklentilerin altında olması Apple’ın yeni iPhone’larda fiyat ayarlamasına gidebileceği ihtimalini doğuruyor.

iPhone 8 ve 8 Plus zaten kullanıcılardan ilgi gören modeller olmadı. iPhone X için belirlenen fiyatların yüksek oluşu ve kullanıcıların fiyatı düşen iPhone 7/7 Plus gibi modellere yönelmesi fiyatta indirime gidilmesi için bir başka neden olabilir. iPhone X’un yanında iPhone 8 modeller de indirimden nasibini alabilir.

DigiTimes’ın Apple cephesinden aktardıkları bunla sınırlı değil. İddiaya göre Apple önümüzdeki yıl için ikisi OLED ve biri LCD ekranlı olmak üzere üç iPhone modeli geliştiriyor. Üstelik bu modellerin tümünde Face ID yüz tanıma teknolojisi kullanılacak. Apple ayrıca 5G teknolojisini destekleyen bir iPhone için prototip çalışmaları başlatmış durumda.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu